Agenda

Agenda

Het Grote Zorgdebat 2017: Zorg voor de toekomst

Hoe zorgen we dat onze gezondheidszorg ook in de toekomst goed, toegankelijk en betaalbaar blijft? Tijdens het Grote Zorgdebat ‘Zorg voor de toekomst’, op maandag 20 februari 2017, worden kandidaat Tweede Kamerleden voor scherpe keuzes gesteld.

Lees meer

Pak de passie!

De cijfers zeggen dat er veel animo is om vrijwilligerswerk te doen. Toch hebben de vrijwilligersorganisaties moeite om aan voldoende mensen te komen. Mensen willen dus nog wel, maar hoe zorgt u dat ze bij uw organisatie actief worden? Hoe laat u zien dat het de moeite waard is om bij uw organisatie actief te worden en hoe verleidt u ze vervolgens om te blijven? Hoe pakt u de passie van uw achterban? In deze workshop, op maandag 6 maart, leert u de basisprincipes van het vinden en binden van vrijwilligers.

Lees meer

GRADE–methodiek voor ontwikkeling van richtlijnen

Voor de ontwikkeling van een medische behandelrichtlijn is de inbreng van patiënten nodig. Een goede behandeling voldoet immers aan de wensen en eisen van patiënten en zorgverleners. Er is een nieuwe methodiek om de literatuur te graderen: de GRADE-methodiek. Met deze methodiek kan het patiëntenperspectief systematischer ingebracht worden tijdens richtlijnontwikkeling. Steeds meer richtlijnorganisaties gebruiken deze methodiek.

Voorafgaand aan de cursus op vrijdag 10 maart krijgt u toegang tot een e-learning module over statistische begrippen die van belang zijn in de GRADE-methodiek. Het is van belang dat u deze module vooraf gevolgd heeft. Tijdens de cursus wordt uitgegaan van deze voorkennis.

Lees meer

Cursus penningmeester

Alle beginselen voor penningmeesters van patiënten- en gehandicaptenorganisaties.

In de cursus, op zaterdag 11 maart, bespreken we de vaardigheden van het penningmeesterschap aan de hand van de toolkit 'penningmeester' van PGOsupport.

Lees meer

Communiceer bewust, versterk elkaar!

Patiëntenorganisaties bestaan per definitie uit een bont gezelschap van vrijwilligers, professionals, bestuurders, ervaringsdeskundigen. Hoe zorgt u dat persoonlijkheden niet botsen, maar elkaar versterken? Met goede interne communicatie. In organisaties draait het om samenwerking. Goede communicatie is daarbij essentieel. Mensen aansturen, informeren, instrueren en motiveren, het begint allemaal met goede communicatie. In deze cursus, op de maandagen 13 maart en 27 maart,  maakt u kennis met de 4 basisdenkwijzen, de kwaliteiten en valkuilen die daarbij horen en ontdekt u welke denkwijze u zelf heeft. U leert de denkwijzen te herkennen.

Lees meer

Schrijven voor het web

Hoe stemt u uw webteksten af op de ongeduldige webbezoeker? Welke eisen stelt het zap- en scangedrag aan tekstopbouw en schrijfstijl? Hoe verleidt u behalve de bezoeker ook de zoekmachine? De cursus 'Schrijven voor het web'  die op dinsdag 14 maart plaatsvindt, geeft u praktisch gereedschap waarmee u uw online teksten onmiddellijk kunt aanscherpen.

Lees meer

Hoe word ik een goede eindredacteur?

Eindredacteuren zijn diamantslijpers. Ze zorgen dat een tekst foutloos én aantrekkelijk is. Bent u eindredacteur en wilt u dit vak beter in de vingers krijgen? Kom naar de cursus ‘Hoe word ik een goede eindredacteur?’ op donderdag 16 maart. De training bestaat uit één dag.

Lees meer

Weboptimalisatie voor gevorderden

Bent u al eerder aan de slag geweest met Google Analytics, Google Adwords en zoekmachineoptimalisatie? En wilt u de fijne kneepjes leren? Kom dan langs in onze cursus op vrijdag 17 maart weboptimalisatie voor gevorderden.

Lees meer

In gesprek over medicijnontwikkeling

Bent u namens uw patiëntenorganisatie geïnteresseerd in de ontwikkeling of beschikbaarheid van medicijnen, heeft u vragen of ideeën over een bijdrage van de farmaceutische industrie?  Op maandag 20 maart organiseert PGOsupport een bijeenkomst voor vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties en farmaceutische bedrijven. Op deze middag kunt u in gesprek met vertegenwoordigers van farmaceutische bedrijven.

Lees meer