Agenda

Agenda

Trainingen 'Maak je sterk voor werk'

Wilt u leren hoe u opkomt voor de belangen van mensen met een beperking op het thema arbeidsparticipatie? Kom dan naar de training: ‘Maak je sterk voor werk’! De training is voor iedereen die geïnteresseerd is in arbeidsparticipatie en zich betrokken voelt bij mensen met een beperking. De training organiseren we samen met Ieder(in) en MIND en is gratis. 

Lees meer

2-daagse training: Patiëntenparticipatie bij richtlijnontwikkeling

De kern van deze training op woensdag 1 november en dinsdag 16 januari 2018 is de inbreng van het patiëntenperspectief tijdens verschillende fasen van het traject van richtlijnontwikkeling.Voor de ontwikkeling van een medische behandelrichtlijn is de inbreng van patiënten nodig. Een goede behandeling voldoet immers aan de wensen en eisen van patiënten en zorgverleners. 

Lees meer

Hoe werkt het stelsel van zorg en welzijn?

Krijg inzicht in de werking en de belangrijkste ontwikkelingen van het Nederlandse zorgstelsel.

Na deze cursus van twee dagen op donderdag 2 november en donderdag 16 november (maar waarvan je ook alleen dag 1 of dag 2 kan volgen) begrijp je goed hoe de zorg in Nederland geregeld is en ben je op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen.

Lees meer

Effectief coördineren van vrijwilligers

Deze cursus, op de maandagen 6 november en dinsdag 14 november, richt zich specifiek op mensen die de functie van vrijwilligerscoördinator als vrijwilliger vervullen. Voor vrijwilligers die als vrijwilligerscoördinator werken. Het leeuwendeel van het werk in pg-organisaties wordt verzet door vrijwilligers.

Lees meer

Belangen behartigen: invloed uitoefenen zonder macht

Om de belangen van uw leden te behartigen gaat u veelvuldig in gesprek. U wilt invloed uitoefenen op andere spelers in het veld: zorgverzekeraars, zorgverleners, overheid. Hoe krijgt u dat effectief voor elkaar? In deze praktische training op woensdag 8 november en woensdag 6 december met rollenspel leert u gesprekspartners effectief te beïnvloeden. Dat gebeurt met uw eigen praktijkvoorbeelden.

Lees meer

Groepsgewijs lotgenotencontact

Leer vol vertrouwen en succesvol contactgroepen met lotgenoten te leiden, op donderdag 9 november en donderdag 23 november in een veilige en ontspannen sfeer.

In lotgenotencontactgroepen is de rol van de gespreksleider essentieel. Want alleen in een veilige en ontspannen sfeer, zijn mensen bereid hun kennis en persoonlijke ervaring te delen. Hoe ga je bovendien om met stiltes, grote praters, de emoties van deelnemers en die van jezelf? Je leert het in deze cursus.

Lees meer

Algemene ledenvergadering

Vier keer per jaar vindt een algemene ledenvergadering plaats. Onze leden ontvangen hier persoonlijk een uitnodiging voor.

Interviewen: het hemd van het lijf

De gewenste informatie boven tafel halen, begint met de juiste vragen stellen. Goed interviewen is de basis voor sterke artikelen, aansprekende podiumgesprekken en effectieve vergaderingen. Leer in deze cursus, op donderdag 9 november, hoe u dat doet.

Lees meer

Training: Zoekmachineoptimalisatie

Vindbaar zijn in Google is voor iedere website belangrijk. Maar hoe krijgt u dat voor elkaar? In deze training, op vrijdag 10 november Search Engine Optimization (SEO, ofwel zoekmachineoptimalisatie) leert u dat hier geen trucjes voor nodig zijn.

Lees meer