Meldacties

Marktplaats voor hulp - sept 2014

samenboodschappenDeze meldactie ging over websites die mensen die hulp zoeken (hulpzoekers) en mensen die hulp willen geven (vrijwilligers) samenbrengen. Het gaat om hulp op vrijwillige basis. Bijvoorbeeld een vrijwilliger die een keer gras komt maaien, boodschappen haalt of helpt bij de administratie. Er zijn verschillende websites, zoals wehelpen.nl, makkie.cc, buurthulp.nl of zorgvoorelkaar.com.

Mensen die hulp nodig hebben, kunnen voor steeds minder hulp aankloppen bij de gemeente. Er wordt een steeds groter beroep gedaan op de eigen omgeving (familie, vrienden, buren). Bijvoorbeeld een buurvrouw die helpt met uw boodschappen. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers die andere mensen willen helpen.

Deze meldactie ging over websites die mensen die hulp zoeken (hulpzoekers) en mensen die hulp willen geven (vrijwilligers) samenbrengen. Het gaat om hulp op vrijwillige basis. Bijvoorbeeld een vrijwilliger die een keer gras komt maaien, boodschappen haalt of helpt bij de administratie. Er zijn verschillende websites, zoals wehelpen.nl, makkie.cc, buurthulp.nl of zorgvoorelkaar.com.

Al deze websites hebben gemeen dat hulpzoekers een oproep voor hulp kunnen plaatsen en vrijwilligers een oproep kunnen plaatsen om hun hulp aan te bieden. Hulpvragers en vrijwilligers kunnen op elkaars oproepen reageren. En op die manier met elkaar in contact komen.

Het blijkt dat er meer hulpaanbod is dan dat er aan hulpvragen bestaat. Via deze vragenlijst willen we bekijken in hoeverre deze sites gebruikt worden, waar zo'n website aan moet voldoen en wat de oorzaak is voor het achterblijven van de vraag.


> Ga hier naar de rapportage van deze meldactie

> Lees ook 'Bestrijd eenzaamheid met vrijwilligerswerk'

Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank