Algemeen

Meldactie cosmetische behandelingen - okt 2017

Samen met andere organisaties stelt Patiëntenfederatie Nederland een beschrijving op van wat goede cosmetische zorg is. En waaraan deze zorg moet voldoen. We vinden het belangrijk om uw ervaring met een cosmetische behandeling daarbij mee te nemen. Om zo samen de cosmetische zorg beter te maken.

Waarover ging de vragenlijst?
Cosmetische behandelingen zijn behandelingen die vooral uitgevoerd worden om iets aan uw uiterlijk te verbeteren. De behandeling kan een operatie zijn, zoals ooglaseren of littekencorrectie. Maar ook chemische peelings en botox behandelingen vallen onder cosmetische behandelingen. Sommige cosmetische behandelingen zijn medisch noodzakelijk. Bijvoorbeeld een borstreconstructie na een borstkankeroperatie.

Cosmetische behandelingen kunnen door veel verschillende soorten behandelaren worden uitgevoerd. Van plastisch chirurgen, oogartsen en basisartsen tot huidtherapeuten en huisartsen. Wij zijn benieuwd naar de ervaringen met cosmetische behandelingen. We willen graag weten door wat voor behandelaar u bent geholpen. En hoe tevreden u bent over de behandeling die u heeft gehad.

> Lees hier de rapportage van deze meldactie