Meldacties

Meldactie Zuinig met AWBZ-Zorg - sept 2012

oudedameklPatiëntenfederatie NPCF onderzocht met deze meldactie of AWBZ-zorg, hulpmiddelen en woningaanpassingen volgens patiënten efficiënter ingezet kunnen worden.

Vragen die aan bod kwamen waren: vindt u dat er onnodige kosten worden gemaakt? Zouden vrijwilligers en naasten vaker kunnen worden ingezet? Vindt u dat er goed wordt omgegaan met geld en middelen? Wordt u gestimuleerd om zelf dingen aan te pakken? Gebruikt u technologische toepassingen die de zorg makkelijker en efficiënter kunnen maken of gebruikt u dat juist niet maar zou u dat graag willen?

Tijdens de meldactie werd tevens gepeild of mensen wel eens langer in een zorginstelling moesten verblijven omdat de zaken thuis nog niet geregeld waren. Patiëntenfederatie NPCF laat met de meldactie gebruikers van zorg meedenken over hoe de zorg beter kan en op welke manier de kosten beperkt zouden kunnen worden.

In november 2011 publiceerde de NPCF de resultaten van het eerste deel van de meldactie Zuinig met Zorg. De resultaten hadden betrekking op onder andere de ziekenhuiszorg, en geneesmiddelen.

> Rapport Meldactie ‘Zuinig met langdurige zorg’ (pdf, 569kB) »»
> Factsheet Meldactie ‘Zuinig met langdurige zorg’ (pdf, 318kB) »»

Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank