Algemeen

Patiëntenfederatie onderzoekt vastleggen van wensen in en omtrent de zorg - dec '17

SpiegelingintWaterKLSteeds meer mensen kloppen bij Patiëntenfederatie Nederland aan met vragen over het vastleggen van wensen in en om de zorg. Het gaat dan om wilsverklaringen.

Een wilsverklaring is een document waarin mensen aangeven wat ze willen met de zorg. Denk aan vragen als:  wil ik worden gereanimeerd? Wat wil ik met beademing als ik niet meer zelfstandig adem kan halen?

Maar het kan ook gaan om levensbeëindiging. Bovendien kunnen mensen in een wilsverklaring aangeven wie welke besluiten mag nemen als ze zelf niet meer in staat zijn om besluiten te nemen.

Dit onderzoek is inmiddels afgesloten. Binnenkort kunt u hier de resultaten van het onderzoek bekijken.