Meldacties

Werken uw zorgverleners goed samen? - januari 2012

Heeft u een chronische aandoening? Dan heeft u vast te maken met meer dan één zorgverlener. Hoe werken die eigenlijk samen? Samenwerking is van groot belang.

Programma Kwaliteit in Zicht deed onderzoek naar de ketenzorg in ziekenhuizen en hield een meldactie onder patienten naar de samenwerking tussen zorgverleners.

Belangrijkste conclusies daaruit zijn dat de samenwerking tussen zorgverleners met name beter kan op het gebied van de afspraken over verantwoordelijkheidsverdeling, het hebben van een aanspreekpunt voor de patiënt en de toegang voor patiënten en alle betrokken zorgverleners tot een digitaal zorgdossier.

Vooral als u meerdere chronische aandoeningen heeft is samenwerking van groot belang. Bij goede samenwerking, zal de kwaliteit van de zorg beter zijn en zullen er minder onnodige handelingen worden verricht. Zoals dubbele onderzoeken. Ook zal de zorg veiliger zijn wanneer u als patiënt geen tegenstrijdige adviezen krijgt.

> Kijk hier voor meer info in het project Kwaliteit in Zicht

Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank