Direct naar:

Tweede Kamerverkiezingen 2021

Op 17 maart 2021 vonden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. De Patiëntenfederatie heeft in aanloop naar de verkiezingen punten aan de politieke partijen meegegeven om de zorg voor patiënten te verbeteren. Nu de politieke partijen druk zijn met het formatieproces brengen we deze punten opnieuw onder hun aandacht.

Lees hier welke onderwerpen de Patiëntenfederatie onder de aandacht brengt voor de komende Kabinetsperiode.

Torentje Den Haag voor Verkiezingen

Reactie op discussienota Zorg voor de Toekomst

Meer mens, minder patiënt. Die titel gaven we in 2018 aan onze toekomstvisie1. Een titel die precies samenvat waar het voor ons in de kern om gaat. We zijn allemaal anders en dat is maar goed ook. Dé patiënt bestaat niet. Maar we streven wel allemaal naar een goed en betekenisvol leven. Dat is ons punt van vertrek én aankomst in reactie op de discussienota Zorg voor de Toekomst: het perspectief van mensen zelf.

In de ogen van Patiëntenfederatie Nederland komt dat perspectief in de discussienota nog onvoldoende tot zijn recht. Wij zien vooral maatregelen waarbij bestaande instellingen en instituties centraal staan. Wij moedigen u graag aan om radicaal te kiezen voor het perspectief van mensen zelf in de uiteindelijke versie van de contourennota.

Daarom nemen wij in onze reactie de vijf toekomstbeelden van onze visie als uitgangspunt. We voegen daar een zesde punt aan toe waarin we onze reactie op de voorstellen voor organisatie en financiering bespreken.

Meer mens, minder patiënt

In het voorjaar 2020 publiceerden we een pamflet met acht belangrijke thema's:

De juiste zorg op de juiste plek

In juni 2020 brengt de Patiëntenfederatie een essay in over de ontwikkelingen en nieuwe inzichten die de coronacrisis met zich hebben meegebracht. Zoals lessen over de organisatie en inrichting van het zorglandschap, de inzet van digitale zorg en betrokkenheid van burgers.

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!