Digitale zorg

Allerlei digitale hulpmiddelen (zoals e-mail, apps en websites) kunnen u ondersteunen als u zorg nodig heeft. Met digitale zorg bent u actief betrokken bij uw gezondheid en behandeling. Ontdek hier meer over digitale zorg.

Volgens ons

Er kan tegenwoordig al veel digitaal; bankieren, opleidingen volgen, daten, vakanties boeken. Alleen in de zorg is het nog niet gebruikelijk. Terwijl er technisch al van alles mogelijk is. Patiëntenfederatie Nederland vindt het belangrijk dat digitale zorg beschikbaar komt voor iedereen die er gebruik van wil maken. Steeds meer ziekenhuizen en dokters bieden het aan, maar nog lang niet allemaal. Terwijl digitale zorg u veel voordelen kan bieden. Zo geeft het u inzicht in uw eigen gezondheid, en laat het u zien wat er moet gebeuren om het verder te verbeteren. Digitale zorg kan u helpen om een bepaalde behandeling zelf in te plannen en te volgen. Digitale zorg kan u ook veel (reis)tijd besparen.

De zorg kan niet achterblijven

Daarnaast vinden we dat digitale zorg past bij deze tijd. Veel mensen hebben een smartphone of tablet. Daar zoeken ze informatie op en regelen ze allerlei praktische zaken. De zorg kan niet achterblijven. Juist in de zorg kunnen digitale mogelijkheden het verschil maken.

Wat doen wij?

DigitaleZorgGids is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland. Hiermee richten we ons op het vergroten van bewustwording, inzicht en helderheid op het terrein van digitale zorg. Ook hebben wij filmpjes gemaakt over digitale zorg. Hiermee willen we duidelijk maken wat de mogelijkheden zijn van digitale zorg. Of u nou patiënt bent of werkt in de zorg. Hieronder links naar de filmpjes op YouTube.