Artikelen

Nieuws

Actuele en relevante zaken rondom de zorg en Patiëntenfederatie Nederland. Ook bereikbaar via RSS

  • Home

Dr. Yep jaargids 2012 is uit

Dr. Yep heeft op 1 november de Dr. Yep Jaargids 2012 uitgebracht. Deze gids bevat diverse lijstjes waarbij alle ziekenhuizen in Nederland worden beoordeeld aan de hand van sterren. Daarnaast beschrijft de gids vooral keuze-informatie voor 57 aandoeningen. Met de gids wil Dr. Yep antwoord geven op de vraag 'Waar moet je voor welke aandoening zijn?' Dit Middels een sterrensysteem (1-4) worden alle ziekenhuizen in Nederland beoordeeld voor nog eens 24 aandoeningen.

Dr. Yep baseert zich op duizenden beschikbare data waaronder de kwaliteitsindicatoren van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Zichtbare Zorg, patiënttevredenheid gegevens, normen van de medisch specialisten, eigen research en een eindredactie van meer dan 70 medisch topspecialisten.

“De gids onderscheidt zich van andere ‘lijsten’ door het algemeen presteren van ziekenhuizen en klinieken te beoordelen en niet de medische prestaties. Deze ziekenhuis Top 30 gaat over de bedrijfsvoering: hoe de ziekenhuizen gerund worden” volgens eindredacteur en neuroloog John Lebbink. “We beoordelen faciliteiten, service, financiële prestaties, websites, transparantie, ziekteverzuim medewerkers, patiënttevredenheid en algemene medische indicatoren”.

Dr. Yep is vanaf 2 november te koop bij 5700 verkooppunten en is te bestellen via www.dr-yep.nl. De gids van 268 pagina’s heeft een verkoopprijs van 8,95 euro.