Betrek patiënten beter bij ontwikkeling medicijnen

Laat patiënten meedenken en meebepalen wat een medicijn voor hen moet opleveren. Daarmee vergroten we de kans op relevante nieuwe medicijnen met echt toegevoegde waarde voor de patiënt.

medicijnkast2Dat schrijft Patiëntenfederatie Nederland in een brief aan de Tweede Kamer. Die praat later deze maand over een initiatiefnota van GroenLinks, SP en PvdA over medicijnen en de manier waarop prijzen van medicijnen tot stand komen.

De Patiëntenfederatie vindt dat patiënten actief betrokken moeten worden bij de manier waarop medicijnen worden ontwikkeld en op de markt komen. Dat is nu vaak niet het geval.

> Lees hier de brief aan de Tweede Kamer