Digitale innovaties in de e-health week

Hoe staat het met het Vliegwiel voor digitale innovatie in de zorg? Wat is er bereikt in 2018? Op 21 januari 2019 presenteert Dianda Veldman, directeur Patientenfederatie, de uitkomsten. Dat gebeurt tijdens de Openingsmanifestatie van de landelijke e-healthweek.

De e-health week is van 21 t/m 26 januari en vindt voor de derde keer plaats. In deze week vragen zorgaanbieders en andere organisaties aandacht voor meer digitale ondersteuning in de zorg.

Impuls

Begin 2017 heeft Patientenfederatie Nederland het initiatief genomen tot het Vliegwiel voor digitale innovatie in de zorg. Het Vliegwiel bestaat uit een groep eHealth voorlopers en enthousiastelingen, afkomstig uit zorg, industrie en beleid. Hiermee wil de Patientenfederatie de digitale zorg in Nederland een impuls geven. Op twee gebieden zijn partijen bij elkaar gebracht: digitale keuzehulpen voor Samen Beslissen en telebegeleiding bij hartfalen. Samen met medisch specialisten, zorgverzekeraars en leveranciers zijn concrete stappen gezet om deze digitale zorg voor veel meer patiënten toegankelijk te maken.

Programma

Het Vliegwiel voor digitale innovatie in de zorg organiseert in de e-health week activiteiten voor zorgaanbieders, om hen laagdrempelig te laten kennismaken met de digitale toepassingsgebieden. Op 22 januari is er in Nijmegen een interactieve sessie 'digitale keuzehulpen geïntegreerd aanbieden vanuit het EPD van Epic'. Op 23 januari is er een masterclass contractinnovatie in Utrecht, over structurele bekostiging van slimme zorg thuis. Die dag zijn er ook interactieve sessies in Tilburg en Amsterdam over Samen beslissen en hoe digitale keuzehulpen daarbij kunnen helpen. Op 24 januari is er een sessie over Telebegeleiding hartfalen in Enschede. In het Jeroen Bsoch ziekenhuis kunnen patienten in de e-heatlh week (22-23-24 januari) zelf kennis maken met onder meer thuismonitoring bij hartfalen.


Meer informatie: www.patientenfederatie.nl/vliegwiel

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!