Doe mee aan ons onderzoek naar verspilling in de zorg

Er wordt in Nederland ieder jaar meer gebruik gemaakt van de gezondheidszorg. En de kosten van de gezondheidszorg gaan ieder jaar omhoog.

BalieZiekenhuisKLOm de zorg betaalbaar te houden, is het belangrijk om zuinig te zijn met zorg en geen onnodige zorg te geven. Tegelijkertijd moeten mensen de zorg krijgen die zij nodig hebben en de juiste behandeling krijgen.

Patientenfederatie Nederland doet samen met RTL-Nieuws onderzoek naar verspilling in de zorg. Het gaat dan bijvoorbeeld om dubbele medische onderzoeken, onnodige foto’s en verkeerde medicijnen. We onderzoeken ook of de kosten van behandelingen ter sprake komen in de spreekkamer.

Dit onderzoek is inmiddels afgesloten. Hartelijk dank voor uw medewerking! Binnenkort kunt u hier de resultaten inzien.