Eerste publicatie over 'Van landelijk naar lokaal'

Patientenfederatie Nederland, Movisie en PGO-support hebben in 2017 een gezamenlijk project uitgevoerd. Doel van dit project was om een antwoord te geven op de vraag hoe landelijke patiëntenorganisaties belangenbehartiging kunnen organiseren in deze tijd waarin veel taken overgaan van landelijke overheid naar lokale instellingen.

StraatbeeldKLaIn gesprekken en bijeenkomsten met veel patiëntenorganisaties zijn goede voorbeelden verzameld, tips & trics bijeengebracht en is beschreven hoe hierin stappen kunnen worden gezet door patiëntenorganisaties.

Dit alles is samengebracht in een handreiking die in januari 2018 verschijnt. Nu lichten we alvast een tipje van de sluier op door een publicatie in VM|verenigingsmanagement.

> Kijk hier in de publicatie van VM|verenigingsmanagement

Laat patiënt beslissen over inzage in medisch dossier
Medical Facts, 18 december

Security.nl Eerste Kamer tegen inzage in medische dossiers door verzekeraars
Security.nl, 17 december

Erkenning twee centra Deventer Ziekenhuis in nieuw topklinisch kwaliteitsregister
Deventer Post, 17 december

Radar TV over de medicijntekorten
(vanaf 9:20) 17 december

Je medicijn niet leverbaar?
RadarTV – de livestream discussie na de Radar uitzending, 17 december

Diakonessenhuis zet VR-handschoen in bij genezingsproces
ICT & Health, 17 december

Veel mensen blijven verzekeraar trouw