Kamer moet met initiatiefwet lager eigen risico komen

De Tweede Kamer moet zelf met een initiatiefwet komen om het eigen risico in de zorg af te schaffen of te verlagen. Want van een nieuw kabinet met waarschijnlijk VVD en D66 in de regering zal het niet komen. Dat zegt directeur Dianda Veldman van de Patiëntenfederatie Nederland. VVD en D66 hebben gezegd dat ze de hoogte van het eigen risico niet willen veranderen.

Dianda 2013 kleinDianda Veldman: “Maar ik tel zo’n honderd Kamerleden die in het verkiezingsprogramma wel verlaging of afschaffen van het eigen risico hebben staan. Dus dan moet het initiatief maar komen vanuit de Tweede Kamer. Bijvoorbeeld van SP of PvdA”, zegt directeur Dianda Veldman van de Patiëntenfederatie.

Ze roept een nieuw kabinet op snel werk te maken van een verlaging van de stapeling van zorgkosten voor chronisch zieken en mensen met een beperking. Dianda Veldman: “Met alleen een lager eigen risico ben je er niet. Veel mensen zijn al in februari door het eigen risico heen en moeten vervolgens duizenden euro’s aan eigen bijdragen gaan betalen. Dat moet veranderen.”

Luister ook naar de reactie van Dianda Veldman op BNR Nieuwsradio vandaag (vanaf 1.58 minuten).

Reactie Dianda Veldman op uitslag Tweede Kamerverkiezingen
BNR Nieuwsradio (vanaf 1.58 minuten)
16 maart 2017

Meer gebruik van e-health in de zorg
NPO Radio 5, OpenHuis (vanaf 1:45:45)
14 maart 2017

Gemeente Rotterdam wil collectieve zorgverzekering voor iedereen
Max Vandaag
10 maart 2017

Gemeente wil zorgverzekering voor alle Rotterdammers
Binnenlands Bestuur
10 maart 2017

Reactie Dianda Veldman op 'Mensen met minimum inkomen betalen minder zorgkosten'
NOS Journaal Radio 1 (uitzending 8-9 uur, vanaf 11 min.)
8 maart 2017

Patiëntenfederatie: kijk ook naar eigen bijdrage in de zorg
NOS.nl
8 maart 2017

Thuiszorg onder druk in Eindhoven: wachtlijsten ingesteld
Eindhovens Dagblad
7 maart 2017

17 organisaties starten landelijk onderzoek problemen ouderenzorg
NOS Journaal Radio 1 (uitzending 7-8 uur, vanaf 51.10 min.)
4 maart 2017