Keurmerk helpt patiënt bij zoeken huisarts

Patiënten die een nieuwe of andere huisarts zoeken, kunnen nu op ZorgkaartNederland zien welke praktijk het keurmerk NHG Praktijkaccreditering heeft. Dit keurmerk geeft aan dat deze praktijk goed georganiseerd is. De zaken zijn op orde, de medewerkers beschikken over alle benodigde diploma’s, de praktijk is goed bereikbaar en er is regelmatig een enquête naar de mening van patiënten.

HuisartsUitsnedeKL11 miljoen Nederlanders hebben een huisartspraktijk met dit keurmerk. Dit betreft bijna 70% van alle huisartsen in Nederland (2215 huisartsenpraktijken). De keurmerken zijn nu ook toegevoegd aan de vermelding op ZorgkaartNederland. U kunt het keurmerk terugvinden onder het onderdeel kwaliteit bij de huisartsenpraktijk.

NHG praktijkaccreditering is een keurmerk voor huisartsen, dat zich baseert op verwachtingen van patiënten. Op de website vindt u alle door NPA gecertificeerde huisartsenpraktijken. NPA is een keurmerkinstituut voor de eerstelijns gezondheidszorg, opgezet door het NHG (Nederlands Genootschap voor Huisartsen). Onder anderen Zorgverzekeraars Nederland en Patiëntenfederatie Nederland adviseren NPA.

ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite in de zorg. Er staan bijna 600.000 waarderingen op over zorgverleners en zorginstellingen. Dit helpt mensen bij het kiezen van de zorgverlener of instelling die bij hen past. ZorgkaartNederland is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland.

Laat patiënt beslissen over inzage in medisch dossier
Medical Facts, 18 december

Security.nl Eerste Kamer tegen inzage in medische dossiers door verzekeraars
Security.nl, 17 december

Erkenning twee centra Deventer Ziekenhuis in nieuw topklinisch kwaliteitsregister
Deventer Post, 17 december

Radar TV over de medicijntekorten
(vanaf 9:20) 17 december

Je medicijn niet leverbaar?
RadarTV – de livestream discussie na de Radar uitzending, 17 december

Diakonessenhuis zet VR-handschoen in bij genezingsproces
ICT & Health, 17 december

Veel mensen blijven verzekeraar trouw