Meldactie service zorgverzekeraar van start

Vandaag start de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) een meldactie die vraagt naar de service van zorgverzekeraars. Iedereen kan tot en met 13 maart aan de meldactie mee doen door online een vragenlijst in te vullen.

NPCF-directeur Wilna Wind vertelt:"De rol van de zorgverzekeraar is de laatste jaren sterk veranderd. We zijn benieuwd hoe naar de ervaringen van verzekerden met de service die de zorgverzekeraar ze biedt."

Service en diensten zorgverzekeraar
Vragen in de meldactie zijn onder andere: Hoe ervaren mensen de service van hun zorgverzekeraar? Van welke diensten die de zorgverzekeraar aanbiedt maakt men gebruik en wat vindt men daarvan? Weten mensen de zorgverzekeraar te vinden voor bijvoorbeeld wachtlijstbemiddeling en hoe verloopt dat?
"En" zo vraagt NPCF-directeur Wind zich af:"Vragen mensen de zorgverzekeraar om advies als ze op zoek zijn naar de juiste zorg?"

Overstappen van zorgverzekering

Vorig jaar veranderden volgens een schatting van Zorgverzekeraars Nederland bijna een miljoen mensen van zorgverzekeraar. In de meldactie wordt ook bij dit onderwerp stilgestaan. Wat was de reden voor mensen om over te stappen en ondervonden mensen problemen bij het veranderen? Ook komen er vragen aan de orde over declaraties en kostenoverzichten. Krijgen mensen voldoende inzicht in de declaraties? (NPCF)

De resultaten van de meldactie service zorgverzekeraar worden over enkele weken bekend gemaakt.

Ga naar de vragenlijst service zorgverzekeraar>>
Bekijk alle meldacties>>