NPCF publiceert checklist 'Heeft u de juiste zorgverzekering?'

Heb ik de juiste zorgverzekering? Hoe bepaal ik welke zorgverzekering ik voor 2012 nodig heb? Steeds meer mensen stellen deze vragen nu het moment om te kunnen veranderen van zorgverzekeraar dichterbij komt. Om mensen te helpen bij het kiezen voor de juiste zorgverzekering lanceert de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) vandaag een checklist.

banner zorgverzekeringen 2011

Vorig jaar zijn bijna een miljoen mensen overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Het percentage overstappers was ongeveer anderhalf keer zo hoog als voorgaande jaren. De verwachting is dat er dit jaar nog meer belangstelling is om over te stappen.

'De premies stijgen, het eigen risico gaat naar 220 euro, het basispakket wordt kleiner... mensen voelen het enorm in de portemonnee dat de zorg duurder wordt,' zegt Wilna Wind. 'Het is dus steeds belangrijker om te kijken of je geen onnodig dure polis hebt, en of je een polis hebt die bij je past'.

Om te komen tot de juiste keuze voor een zorgverzekering is het van belang om een aantal zaken op een rij te zetten.
Wilna Wind: 'Contracteert de verzekeraar straks nog steeds uw arts of therapeut? Verwacht u tandartskosten die hoger liggen dan de kosten van uw huidige tandartsverzekering? Denkt u fysiotherapie nodig te hebben? Dit soort vragen komen mensen tegen in onze checklist. Als ze die vragen voor zichzelf beantwoorden hebben ze de belangrijkste zaken op een rij. Dit is relevant bij het bepalen van de keuze voor het juiste pakket.'

Krappe voldoende voor kwaliteit van leven
Zorg&Welzijn, 28 mei

Overheid is grip op geneesmiddelenvoorziening kwijt
NPO radio 1, 17 mei

Mijnkwaliteitvanleven.nl: kwaliteit van leven opnieuw krappe voldoende
Medicalfacts, 16 mei

Kwaliteit van leven opnieuw krappe voldoende
EZpress, 15 mei

Kwaliteit van leven opnieuw krappe voldoende
Medical Facts, 15 mei

Hoe gaat de zorg de volgende coronafase in?
De ochtend van 4 – Radio 4, 8 mei

Methodiek voor het ontwikkelen van praatkaarten beschikbaar
ZorgKrant, 7 mei

Methodiek voor het ontwikkelen van praatkaarten beschikbaar
ZorgKrant, 7 mei

Risico's van de versoepeling van de coronaregels voor het opstarten van de reguliere zorg - vanaf 15:10
Goedemorgen Nederland, 7 mei

Covid-19; wat is de impact op uw Wmo-cliënten?
Binnenlands Bestuur, 1 mei

Digitale zorg: ook na corona
Skipr, 28 april

Vaker 'nee' zeggen tegen dure medicijnen? Een slecht plan vindt de Patiëntenfederatie
1Vandaag, 23 april

'Patiënten betalen honderden euro’s extra door corona’
BNR-radio, 22 april

Impact uitgestelde zorg blijft voorlopig voelbaar
ICT&Health, 20 april

Hoe starten we de reguliere zorg weer goed op?
RTL-Nieuws, 20 april

Over het opstarten van de reguliere zorg
Radio1Journaal, vanaf 8.00 uur, 20 april

Veel thuiszorg stopgezet uit vrees voor corona