NPCF publiceert checklist 'Heeft u de juiste zorgverzekering?'

Heb ik de juiste zorgverzekering? Hoe bepaal ik welke zorgverzekering ik voor 2012 nodig heb? Steeds meer mensen stellen deze vragen nu het moment om te kunnen veranderen van zorgverzekeraar dichterbij komt. Om mensen te helpen bij het kiezen voor de juiste zorgverzekering lanceert de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) vandaag een checklist.

banner zorgverzekeringen 2011

Vorig jaar zijn bijna een miljoen mensen overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Het percentage overstappers was ongeveer anderhalf keer zo hoog als voorgaande jaren. De verwachting is dat er dit jaar nog meer belangstelling is om over te stappen.

'De premies stijgen, het eigen risico gaat naar 220 euro, het basispakket wordt kleiner... mensen voelen het enorm in de portemonnee dat de zorg duurder wordt,' zegt Wilna Wind. 'Het is dus steeds belangrijker om te kijken of je geen onnodig dure polis hebt, en of je een polis hebt die bij je past'.

Om te komen tot de juiste keuze voor een zorgverzekering is het van belang om een aantal zaken op een rij te zetten.
Wilna Wind: 'Contracteert de verzekeraar straks nog steeds uw arts of therapeut? Verwacht u tandartskosten die hoger liggen dan de kosten van uw huidige tandartsverzekering? Denkt u fysiotherapie nodig te hebben? Dit soort vragen komen mensen tegen in onze checklist. Als ze die vragen voor zichzelf beantwoorden hebben ze de belangrijkste zaken op een rij. Dit is relevant bij het bepalen van de keuze voor het juiste pakket.'

Gesprekswijzer biedt reumapatiënten houvast tijdens afspraken
Gezondheidsplein.nl, 18 oktober

Patiëntenorganisaties eisen landelijke aanpak problemen hulpmiddelen