Nu ook 3 goede vragen voor kinderen

Voor volwassenen zijn ze er al langer, maar ook kinderen hebben vanaf vandaag hun eigen 3 goede vragen voor bij de dokter. Het zijn: Dit voel ik, wat is het? Wat kunnen we er allemaal aan doen? En: Wat betekent dat voor mij, nu en later?

3 goede vragenKinderenKLMet de vragen kunnen kinderen en hun naasten zich beter voorbereiden op een gesprek met de dokter of een andere zorgprofessional.

De 3 goede vragen voor kinderen zijn een vertaling van de 3 goede vragen voor volwassenen. Daar zijn de vragen: Wat zijn mijn mogelijkheden? Wat zijn de voordelen en nadelen van die mogelijkheden? Wat betekent dit in mijn situatie?

De 3 goede vragen voor kinderen zijn door de Stichting Kind en Ziekenhuis gemaakt naar analogie van de vragen voor volwassenen die door Patiëntenfederatie Nederland zijn ontwikkeld.

Volgens Kind & Ziekenhuis blijkt uit onderzoek dat kinderen zich nauwelijks voorbereiden op een gesprek met de dokter. Vaak weten ze ook niet dat ze vragen mogen stellen. De 3 goede kindervragen moeten daar iets aan veranderen.

> Zie de site van de 3GoedeVragen voor kinderen

> Zie ook de 3GoedeVragen voor volwassenen

Laat patiënt beslissen over inzage in medisch dossier
Medical Facts, 18 december

Security.nl Eerste Kamer tegen inzage in medische dossiers door verzekeraars
Security.nl, 17 december

Erkenning twee centra Deventer Ziekenhuis in nieuw topklinisch kwaliteitsregister
Deventer Post, 17 december

Radar TV over de medicijntekorten
(vanaf 9:20) 17 december

Je medicijn niet leverbaar?
RadarTV – de livestream discussie na de Radar uitzending, 17 december

Diakonessenhuis zet VR-handschoen in bij genezingsproces
ICT & Health, 17 december

Veel mensen blijven verzekeraar trouw