Nieuws

Nieuws

Actuele en relevante zaken rondom de zorg en Patiëntenfederatie Nederland. Ook bereikbaar via RSS

Onrust om beperken wijkverpleging

 

Er is onrust bij gebruikers van wijkverpleging en hun mantelzorgers. Mensen merken dat hun uren zorg worden verminderd, maar dat gaat niet altijd in overleg met hen. Dat constateren Patientenfederatie Nederland, KBO-PCOB, Alzheimer Nederland, Ieder(in) en MantelzorgNL in een brief aan de Tweede Kamer. Die praat vandaag over de ontwikkelingen in de coronacrisis.  

RollatorklDe organisaties spreken overigens hun grote waardering uit voor de inzet en toewijding van zorgmedewerkers in deze Coronatijden. En ze tonen begrip dat niet meer alle zorg kan worden geleverd. Maar ze vragen er wel om dat vermindering van zorg altijd gebeurt in overleg met de klant en zijn of haar mantelzorger. Ook moet er minimaal een contactuur per week zijn en moeten cliënten een vast aanspreekpunt krijgen voor vragen. 

De briefschrijvers zeggen dat verdergaande digitalisering van de zorg in sommige situaties goed kan, maar dat dit niet geldt voor alles. Voor persoonlijke verzorging of wondverzorging is fysieke aanwezigheid van de wijkverpleging nodig, aldus de brief.

> Lees hier onze gezamenlijke brief aan de Tweede Kamer

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen of klachten, neem dan hier contact op met ons Nationale Zorgnummer.