Onze inzet voor goede zorg voor kwetsbare mensen

De medewerkers en leden van Patientenfederatie Nederland blijven zich ook in deze ongewisse tijden van het coronavirus inzetten voor goede zorg voor kwetsbare mensen.

DigitaleZorg 2056wKLDat doen we bijvoorbeeld door mee te praten over oplossingen voor mensen. Zo brengen we onze zorgen en wensen over aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Wij vinden dat de mening van patiënten niet mag ontbreken als er beleid en ethische keuzes moeten worden gemaakt.

Bovendien denken we mee bij VWS en het cliëntenveld over de langdurige zorg. We kijken daarin of er voldoende aandacht en continuïteit van zorg is voor ouderen. Hoe staat het met de kwaliteit van leven van kwetsbare mensen?

En we bekijken of en hoe digitale zorg kan bijdragen aan betere patiëntenzorg. We stimuleren het gebruik van simpele en makkelijk te implementeren vormen van digitale zorg, zoals veilig beeldbellen.

De Patiëntenfederatie benadrukt het belang van goede en toegankelijke informatie voor iedereen; digitaal, via radio, televisie en andere media. En we spreken onze grote waardering uit voor allen die zich in deze moeilijke tijden inspannen om goede zorg te leveren aan zij die het nodig hebben.

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen of klachten, neem dan hier contact op met ons Nationale Zorgnummer.