Pak ondervoeding van ouderen aan

Ondervoeding van ouderen is een serieus probleem waar meer aandacht voor moet komen. Bewustwording bij ouderen, hun omgeving en bij mantelzorgers moet er toe leiden dat ondervoeding tijdig wordt herkend.

Dat schrijven KBO-PCOB en Patiëntenfederatie Nederland in een brief aan de Tweede Kamer. Die houdt op 26 oktober een ronde tafelgesprek over ondervoeding van ouderen.Ondervoeding

Volgens de brief komt ondervoeding overal voor. In het ziekenhuis, in verpleeghuizen en gewoon bij mensen thuis. Met het ouder worden neemt de kans op ondervoeding toe. Dat heeft weer gevolgen voor het herstellend vermogen van het lichaam. Wie ondervoed is, geneest trager en heeft meer kans op complicaties na een operatie.

KBO-PCOB en de Patiëntenfederatie bepleiten meer aandacht voor ondervoeding. Dat kan door alle kennis die er is beter te delen en door een brug te slaan tussen wetenschap en praktijk.

Lees hier de volledige brief

Over de financiering van patiëntenorganisaties
NPORadio1 – 21 november - vanaf 35:30 als u het uur tussen 7 en 8 uur in de ochtend terugluistert.

Patiëntenfederatie, Actiz roepen achterban op deelname e-health week 2018

ICT&Health, 20 november

Sylvia van der Boom kreeg een boete omdat ze te ziek was om verpleegd te worden
Volkskrant, 17 november