Patiënten willen meldpunt voor problemen met levering medicijnen

Er moet een nationaal meldpunt komen waar patiënten kunnen aangeven dat zij problemen hebben gehad als ze hun medicijnen wilden halen bij de apotheek. Het kan dan gaan om medicijnen die niet leverbaar waren, of medicijnen die van een ander merk waren dan hun gangbare middel.

MedicijnenOphalenDat stellen Patiëntenfederatie Nederland en Reuma Nederland in een brief aan de Tweede Kamer. Die praat volgende week over (tekorten aan) medicijnen. Op dit moment overleggen alle betrokkenen over afspraken om ongewenst wisselen van medicijnen zoveel als mogelijk is tegen te gaan.

De patiëntenorganisaties willen van de minister horen wanneer patiënten aan de balie iets merken van die afspraken. En ze willen ook dat er op wordt toegezien dat die afspraken worden nagekomen. Met een meldpunt als stok achter de deur.

> Lees hier de brief aan de Tweede Kamer