Patiëntenfederatie: verbeter verpleeghuis zoals bewoner wil

De zorg in verpleeghuizen kan veel beter worden als huizen en directies luisteren naar wat bewoners en hun naasten willen. Dat schrijft Patiëntenfederatie Nederland in een brief aan de Tweede Kamer. Die vergadert donderdag over verpleeghuiszorg.

VerpleeghuisDe Patiëntenfederatie constateert dat er nog veel aandacht is voor systemen, regels en normen, maar dat er weinig wordt gekeken naar wat bewoners zelf willen. Het wordt tijd dat dit verandert, aldus de brief.

Directeur Dianda Veldman: “De zorg in verpleeghuizen wordt langzaam beter. Maar er is nog een lange weg te gaan. We zien grote verschillen tussen verpleeghuizen. Laat achterblijvers leren van de koplopers. Partijen moeten blijven samenwerken om tot echte verbeteringen te komen.”

Lees hier de hele brief

Laat patiënt beslissen over inzage in medisch dossier
Medical Facts, 18 december

Security.nl Eerste Kamer tegen inzage in medische dossiers door verzekeraars
Security.nl, 17 december

Erkenning twee centra Deventer Ziekenhuis in nieuw topklinisch kwaliteitsregister
Deventer Post, 17 december

Radar TV over de medicijntekorten
(vanaf 9:20) 17 december

Je medicijn niet leverbaar?
RadarTV – de livestream discussie na de Radar uitzending, 17 december

Diakonessenhuis zet VR-handschoen in bij genezingsproces
ICT & Health, 17 december

Veel mensen blijven verzekeraar trouw