Patiëntenfederatie vraagt opheldering regeerakkoord

Patiëntenfederatie Nederland vraagt verduidelijking over twee passages in het regeerakkoord. In een brief aan de onderhandelaars over het regeerakkoord van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie schrijft directeur Dianda Veldman van de Patiëntenfederatie dat twee belangrijke passages “onbegrijpelijk” zijn.

Het gaat om een opmerking over bijbetalingen voor geneesmiddelen en om een kostenbesparing op hulpmiddelen en geneesmiddelen van 460 miljoen euro.blog medicaments

Uit de brief: “Moeten straks alle patiënten die dure geneesmiddelen gebruiken overstappen op goedkope, maar soms minder goed werkende, medicijnen? En gaat u bij hulpmiddelen de keuzevrijheid inperken?”

De Patiëntenfederatie vraagt alle vier de onderhandelaars Rutte (VVD), Buma (CDA), Pechtold (D66) en Segers (ChristenUnie) om deze “voor patiënten belangrijke, maar onbegrijpelijke”, passages nader toe te lichten.

Lees hier de volledige brief