Ruzie niet over rug van verzekerden

Zorgaanbieders en zorgverzekeraars die ruziën over de inkoop van zorg zoals wijkverpleging, moeten hun conflicten niet uitvechten over de rug van verzekerden. Cliëntenstops in de wijkverpleging zoals vorig jaar soms om die reden werden afgekondigd, mogen niet meer plaats hebben.

Dat schrijven Patiëntenfederatie Nederland, KBO-PCOB en Ieder(in) in een brief aan de Tweede Kamer. Die vergadert volgende week over de wijkverpleging.

In de brief vragen de organisaties aan de Kamer ervoor te zorgen dat wijkverpleging wordt ingekocht op basis van kwaliteit en dat de verpleging op tijd beschikbaar is. Ook moet worden voorkomen dat verzekeraars wijkverpleging inkopen zonder te kijken naar welke andere zorg mensen nodig hebben. Er moet samenhang zijn met ondersteuning en zorg, vinden de drie partijen.

Lees de brief over inkoop van wijkverpleging aan de Tweede Kamer (26-01-2017)

Reactie Dianda Veldman op uitslag Tweede Kamerverkiezingen
BNR Nieuwsradio (vanaf 1.58 minuten)
16 maart 2017

Meer gebruik van e-health in de zorg
NPO Radio 5, OpenHuis (vanaf 1:45:45)
14 maart 2017

Gemeente Rotterdam wil collectieve zorgverzekering voor iedereen
Max Vandaag
10 maart 2017

Gemeente wil zorgverzekering voor alle Rotterdammers
Binnenlands Bestuur
10 maart 2017

Reactie Dianda Veldman op 'Mensen met minimum inkomen betalen minder zorgkosten'
NOS Journaal Radio 1 (uitzending 8-9 uur, vanaf 11 min.)
8 maart 2017

Patiëntenfederatie: kijk ook naar eigen bijdrage in de zorg
NOS.nl
8 maart 2017

Thuiszorg onder druk in Eindhoven: wachtlijsten ingesteld
Eindhovens Dagblad
7 maart 2017

17 organisaties starten landelijk onderzoek problemen ouderenzorg
NOS Journaal Radio 1 (uitzending 7-8 uur, vanaf 51.10 min.)
4 maart 2017