Te weinig inzicht in kwaliteit van zorg in wijkverpleging

Mensen die zijn aangewezen op wijkverpleging hebben te weinig inzicht in de kwaliteit van de zorgaanbieders. Ze kunnen daarom niet goed kiezen welke zorgaanbieder bij hun zorgvraag past. En dat moet veranderen.

thuiszorgKLDat schrijven Patiëntenfederatie Nederland, Ieder(in) en KBO-PCOB in een brief aan de Tweede Kamer. Die praat op 14 november over wijkverpleging.

De drie organisaties roepen de Tweede Kamer op om ervoor te zorgen dat er meer inzicht komt in de kwaliteit en het zorgaanbod op het gebied van wijkverpleging en palliatieve zorg. Daar zijn afspraken over gemaakt in het Kwaliteitskader Wijkverpleging, maar het komt nu aan op de naleving en uitwerking van die afspraken, aldus de brief.

> Lees hier de brief aan de Tweede Kamer

> Bekijk hier het nieuwsbericht Publieksversie Kwaliteitskader wijkverpleging beschikbaar

Laat patiënt beslissen over inzage in medisch dossier
Medical Facts, 18 december

Security.nl Eerste Kamer tegen inzage in medische dossiers door verzekeraars
Security.nl, 17 december

Erkenning twee centra Deventer Ziekenhuis in nieuw topklinisch kwaliteitsregister
Deventer Post, 17 december

Radar TV over de medicijntekorten
(vanaf 9:20) 17 december

Je medicijn niet leverbaar?
RadarTV – de livestream discussie na de Radar uitzending, 17 december

Diakonessenhuis zet VR-handschoen in bij genezingsproces
ICT & Health, 17 december

Veel mensen blijven verzekeraar trouw