Te weinig inzicht in kwaliteit van zorg in wijkverpleging

Mensen die zijn aangewezen op wijkverpleging hebben te weinig inzicht in de kwaliteit van de zorgaanbieders. Ze kunnen daarom niet goed kiezen welke zorgaanbieder bij hun zorgvraag past. En dat moet veranderen.

thuiszorgKLDat schrijven Patiëntenfederatie Nederland, Ieder(in) en KBO-PCOB in een brief aan de Tweede Kamer. Die praat op 14 november over wijkverpleging.

De drie organisaties roepen de Tweede Kamer op om ervoor te zorgen dat er meer inzicht komt in de kwaliteit en het zorgaanbod op het gebied van wijkverpleging en palliatieve zorg. Daar zijn afspraken over gemaakt in het Kwaliteitskader Wijkverpleging, maar het komt nu aan op de naleving en uitwerking van die afspraken, aldus de brief.

> Lees hier de brief aan de Tweede Kamer

> Bekijk hier het nieuwsbericht Publieksversie Kwaliteitskader wijkverpleging beschikbaar