Vernieuwde samenwerking met ZKN

Patiëntenfederatie Nederland en Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN), vernieuwen hun samenwerking met twee jaar tot 2020. Met de vernieuwde samenwerking komt er nog beter inzicht in patiëntervaringen in zelfstandige klinieken. Deze ervaringen helpen bij het kiezen van een passende zorgverlener of -instelling.

ZorgkaartNederland is in 2009 van start gegaan als een onafhankelijk initiatief van Patiëntenfederatie Nederland. Inmiddels hebben meer dan 600.000 mensen hun ervaring met de zorg op deze ervaringssite vermeld. Er zijn 125.000 zorgaanbieders te vinden. Elke maand bezoeken meer dan 1 miljoen mensen de site.

"Er is grote behoefte aan zo'n platform en deze behoefte neemt alleen maar toe", aldus Dianda Veldman, directeur-bestuurder van Patiëntenfederatie Nederland. "Bij het kiezen van de beste zorg hebben mensen behoefte aan betrouwbare informatie. Door het grote aantal waarderingen op ZorgkaartNederland kunnen we zulke informatie bieden. Door samen te werken met ZKN kunnen we nog meer waarderingen ophalen van mensen die zorg krijgen in een zelfstandige kliniek."

Zelfstandige Klinieken
ZKN is de koepel van zelfstandige klinieken, inmiddels bijna 150, die bij elkaar ruim 350 vestigingen in heel Nederland hebben. In deze klinieken kunnen mensen terecht voor medisch-specialistische zorg, met name voor specifieke, goed planbare behandelingen. 94 procent van de klinieken levert enige mate van verzekerde zorg.
De klinieken voeren het ZKN-keurmerk, dat door onafhankelijke instanties wordt getoetst. Dit keurmerk geeft aan dat er goede kwaliteit van zorg is en dat er veilig wordt gewerkt. Patiënten gaven de zelfstandige klinieken in 2017 een rapportcijfer van 8,8.

Paulette Timmerman, directeur ZKN: "Via ZorgkaartNederland ontdekken steeds meer mensen de kwaliteit en meerwaarde van zorg in klinieken. Eind 2017 hadden zelfstandige klinieken gezamenlijk bijna 40.000 beoordelingen. We zijn dan ook verheugd om onze samenwerking met ZorgkaartNederland voort te zetten."

In 2014 is de eerste overeenkomst getekend tussen Patiëntenfederatie en ZKN. In de nieuwe versie ligt nog meer dan voorheen de nadruk op samenwerking en informatievoorziening. Ook gaat ZKN deel uitmaken van de adviesraad van ZorgkaartNederland. Deze adviesraad zet zich in voor de verdere ontwikkeling van de ervaringssite.

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!