Voortgang Mijnkwaliteitvanleven.nl voor drie jaar zeker

Het ministerie van VWS stelt nog eens drie jaar geld beschikbaar voor Mijnkwaliteitvanleven.nl.  Daarmee is geregeld dat mensen met een chronische aandoening, ouderen en hun mantelzorgers kosteloos kunnen beschikken over een hulpmiddel voor het voeren van eigen regie. Daarnaast levert Mijnkwaliteitvanleven.nl ook een belangrijke bijdrage aan de monitor Monitorlangerthuis.nl. De subsidie komt uit het programma Langer Thuis van VWS.

Wat is Mijnkwaliteitvanleven.nl?

logo mkvlMijnkwaliteitvanleven.nl vergroot de regie en zelfstandigheid van mensen door ze te helpen hun situatie in beeld te brengen. Daarvoor vullen zij een online vragenlijst in die ingaat op verschillende levensgebieden. Met Mijnkwaliteitvanleven.nl laten mensen zien op welke levensgebieden de aanwezige hulp of ondersteuning voldoende is (gaat goed) en op welke gebieden mensen verbetermogelijkheden zien of juist geen oplossingen voor ogen hebben (kan beter).  Mensen geven zo aan wat de belangrijkste reden is of redenen zijn waarom zij niet over passende hulp of hulpmiddelen beschikken. Met het persoonlijk overzicht dat deelnemers na het invullen per mail ontvangen, gaan zij goed voorbereid het gesprek aan met zorgverleners. De vragenlijst is er voor iedereen: mensen met een chronische ziekte of beperking, ouderen, mantelzorgers en mensen die nadenken over een gezonde leefstijl.

De uitkomsten op landelijk en lokaal niveau bieden aan beleidsmakers in de zorg informatie over wat goed gaat en wat beter kan. Mijnkwaliteitvanleven.nl laat door de tijd heen zien wat mensen nodig hebben en belangrijk vinden om te leven op een manier die bij ze past. Hoe gaat het met mensen in het dagelijks leven? Hoe ervaren zij hun gezondheid? Hoe waarderen mensen hun omgeving daarbij? Hoe waarderen mensen hun zorg daarbij?

Mijnkwaliteitvanleven.nl is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland in samenwerking met MantelzorgNL, Per Saldo, Zorgbelang, KBO-PCOB, NOOM en Ieder(in).

Mensen met een beperking participeren minder in de maatschappij
ZorgKrant, 5 december

Nieuw digitaal informatiepunt voor chronisch zieken
Telegraaf, 4 december

De ochtend van 4 met Dianda over vallen door ouderen
Radio4, 4 december

Frankelandgroep in top10 Patiëntenfederatie
Schiedam24.nl, 3 december

Deventer Ziekenhuis een van de best gewaardeerde ziekenhuizen van Nederland
RTV Oost, 3 december

SKB ‘beste ziekenhuis’ in ZorgkaartNederland Top 2019
De Gelderlander, 3 december

De #Top2019 en #10jaarZorgkaartNL in nog veel meer lokale media
Bekijk hier de link

Informatie over palliatieve sedatie moet sneller
ZorgKrant, 27 november

Geld verdienen met sporten: verzekeraar geeft geld terug als je beweegt
RTL-Nieuws, 26 november

Geld verdienen met sporten: verzekeraar geeft geld terug als je beweegt
Bright.nl, 26 november

Thuisarts.nl biedt info over vermoeidheid bij kanker
ICT&Health, 19 november

Lichaamsmateriaal meestal zonder toestemming gebruikt
Skipr, 18 november

Delen medische data voor meeste patiënten geen punt
Medisch Contact, 18 november

UMC deelt patiëntendata om zorg te verbeteren
Radar, 18 november

Met keuzehulp een weloverwogen beslissing voor verpleeghuis maken
Nationale Zorggids, 18 november

'Delen medische data voor meesten geen punt'
Leeuwarden Courant, 18 november

'Delen medische data voor meesten geen punt'
Nederlands Dagblad, 18 november

Parel voor zingeving in de palliatieve zorg voor project UMCG
Dagblad van het Noorden, 15 november

Nog veel mensen ontevreden over afhandeling klachten
Zorgkrant, 8 november

Overstappen van zorgverzekering: hoe bespaar je maximaal?
RTLZ, 8 november

Zorgverzekering 2020 kiezen? Let dan op deze 2 valkuilen bij de duurdere restitutiepolis
Business Insider, 8 november