Wachtkamerfilmpje over afvallen met hulp

Patiëntenfederatie Nederland heeft een (wachtkamer-)filmpje gemaakt over de leefstijlcoach. Het filmpje is onder andere bij huisartsen op de beeldschermen in de wachtkamer te zien. Afvallen met behulp van een leefstijlcoach heet de Gecombineerde Leefstijl Interventie; de GLI.

Wilt u serieus afvallen? Vraag de huisarts dan om een doorverwijzing naar een leefstijlcoach. Die kan u helpen gezonder te gaan leven. De leefstijlcoach kan onder bepaalde voorwaarden worden vergoed vanuit de basisverzekering en de hulp gaat niet ten koste van het eigen risico. Maar dan moet er wel sprake zijn van echt overgewicht en de wil om af te vallen.

Sinds begin 2019 biedt de GLI de mogelijkheid van ondersteuning door een leefstijlcoach. Maar nog niet iedereen is bekend met de GLI en weet de weg te vinden naar de leefstijlcoach. Daarom hebben we dit filmpje gemaakt.

> Meer weten? Kijk dan in ons themadossier over een gezonde leefstijl

Meer wachtkamerfilmpjes zien? Kijk dan hier