Zoek de PGO die het beste bij u past

Welke persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) past bij wie? Voor het antwoord op die vraag heeft Patiëntenfederatie Nederland een keuzehulp ontwikkeld. Die laat zien welke PGO het beste aansluit bij de wensen van de patiënt.

Wie een PGO zoekt kan in de keuzehulp aangeven wat belangrijk is voor de toekomstige gebruiker van de PGO. Op basis van de antwoorden selecteert de keuzehulp een top 3 van PGO’s die het beste bij de aangegeven wensen passen. De gebruiker kan de drie best passende PGO’s direct met elkaar vergelijken. Ook is het mogelijk om één PGO per keer te bekijken of om andere PGO’s te selecteren en deze met elkaar te vergelijken.

De PGO-leveranciers hebben de informatie over de PGO’s aangeleverd. Op basis daarvan heeft Patiëntenfederatie Nederland in samenwerking met MedMij de keuzehulp ontwikkeld.
De lancering van de keuzehulp valt samen met de eerste succesvolle gegevensuitwisseling op de MedMij-manier tussen zorgverleners en een PGO van patiënten. Die proef was in Asten in Noord Brabant en Zoetermeer. Daar haalden patiënten eigen data op in hun persoonlijke gezondheidsomgeving. Een groep geselecteerde patiënten kan nu medicatiegegevens van hun apotheek ophalen in een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO).

pgo keuzehulpVandaag hebben de apothekers en enkele patiënten uit Asten en Zoetermeer minister Bruins van Medische Zorg laten zien hoe de PGO’s in de praktijk werken. Bruins riep alle partijen op samen voort te maken met de invoering van MedMij-bestendige PGO’s. Hij denkt dat de eerste groep gebruikers vooral te vinden zal zijn onder patiënten met een chronische aandoening. De minister bespeurt in de Kamer een langzame verschuiving in het denken over MedMij en PGO’s. De Kamer was aanvankelijk afwachtend, maar is nu positiever over de persoonlijke gezondheidsomgevingen. Ook die ziet de voordelen voor patiënten. (foto: Herman Zonderland)

Bekijk hier de keuzehulp >>

Lees meer in ons thema Persoonlijke Gezondheidsomgeving >>

Zorgen bij patiënten om afzeggen onderzoek en behandeling
De Ochtend van 4 – NPO-radio, 25 maart

Skipr.nl, 24 maart

Noordhollands Dagblad, 24 maart

Zorgen om uitstel van operaties
Voorburgs Dagblad, 24 maart

Nieuws.nl, 24 maart

Begrip bij patiënt voor afzeggen afspraak, maar zorgen om gevolgen gezondheid
NOS, 21 maart

Zorgen over uitstel niet-corona zorg
NOS/Nieuwsuur – 21 maart

Zorg voor coronapatiënten in ziekenhuizen gaat ten koste van de reguliere patiënten
Met het Oog op Morgen; Radio 1 – item start op 14:50 , 21 maart

Kunnen apps je slaapkwaliteit meten?
EOSwetenschap.eu, 18 maart

Implementatieagenda Gepast Gebruik Zorg nu online
ICT&Health, 13 maart

Patiëntgegevens moeten straks digitaal uitgewisseld kunnen worden
Zorgkrant, 13 maart

Van verpleging tot huishoudelijke hulp: alles wat je wilt weten over thuiszorg in Nederland
Margriet.nl, 12 maart

Vaste ambulance blijft op Urk
Het Urkerland, 12 maart

Vind maar eens een huisarts in Alkmaar. Bijna alle praktijken zijn gesloten voor nieuwe inschrijvingen
Noordhollands Dagblad, 11 maart

Zorgfraude aanpakken met Fair Care App
ICT & Health, 9 maart

Over Corona en de samenhang met de productie van medicijnen in China
NPO Radio 4 – De ochtend van 4, 9 maart

Wonen, een mensenrecht, en wel zo normaal mogelijk
Platform31.nl, 5 maart

Au Pays-Bas, un système d'urgences efficace; hoe het werkt in de spoedzorg in Nederland
TV-France; Public Senat, 4 maart

Het is kunst- en vliegwerk voor Imre Damsma om de juiste medicatie te bemachtigen
FrieschDagblad.nl, 24 februari

Fabrikanten opereren onbevoegd op de OK
Argos, 22 februari

Patiënt niet over het hoofd zien bij financiering wijkverpleging
Zorgkrant, 21 februari

Flinke stap achteruit door wetsvoorstel ‘resultaatgericht beschikken’
Zorgkrant, 21 februari

Tekort aan dokters en assistenten: 'Je wordt er soms gewoon verdrietig van'
Radio1, 20 februari

Waarom is mijn ziekenhuisrekening zo hoog?
MAX, 21 februari