Nieuws

Nieuws

Actuele en relevante zaken rondom de zorg en Patiëntenfederatie Nederland. Ook bereikbaar via RSS

  • Home
  • Nieuws
  • Zorgverzekeringskaart geeft beter inzicht in polis

Zorgverzekeringskaart geeft beter inzicht in polis

 

Iedereen met een verzekering tegen ziektekosten krijgt dit jaar bij zijn nieuwe polis een zorgverzekeringskaart. De kaart moet verzekerden een beter inzicht geven in de polis. Aan de hand van standaard teksten en linkjes naar meer informatie ziet de verzekerde wat wel en niet is verzekerd en wat wel en niet wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

zorgverz kaart16De kaart is gemaakt door de zorgverzekeraars, nadat Patiëntenfederatie Nederland en de Consumentenbond bij de zorgverzekeraars op meer duidelijkheid voor de verzekerden aandrongen.

Directeur Dianda Veldman van de Patiëntenfederatie noemt de kaart een goede eerste aanzet naar meer duidelijkheid voor de verzekerde. “Het is goed dat er wat licht komt in het poliswoud. Want steeds meer mensen kunnen door de bomen het bos niet meer zien. Als deze kaart verzekerden helpt een beter zicht te krijgen in de polis, is dat mooi meegenomen.”

De Patiëntenfederatie is benieuwd hoe verzekerden de kaart gaan gebruiken en of zij het een handig instrument vinden. Dianda Veldman: “Wij zijn gematigd positief, maar ik hoor graag de ervaringen van gebruikers van de klaart.”

 

Op de site van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) vindt u een voorbeeld van de zorgverzekeringskaart >>

Meer informatie over het kiezen van een zorgverzekering vindt u op onze site >>