Medewerkers

Anne Mooij

Adviseur Patiëntenbelang

Met veel plezier werk ik bij Patiëntenfederatie Nederland aan het versterken van de positie van de patiënt. Begrijpelijke informatie is daarbij belangrijk.

Voor het project ‘de Patiënteninformatietool’ help ik patiëntenorganisaties om ingewikkelde medische richtlijnen te vertalen naar begrijpelijke informatie.
Ook werk ik mee aan het uitvragen van informatie (indicatoren) bij ziekenhuizen. Deze informatie over de kwaliteit van zorg en faciliteiten kan patiënten helpen bij het maken van een keuze voor een ziekenhuis.

Wat patiënten hierbij ook kan helpen is te kijken hoe goed een ziekenhuis of zorgverlener scoort op ZorgkaartNederland.nl. Om meer bekendheid voor ZorgkaartNederland te krijgen, ga ik langs bij zorgorganisaties.

Daarnaast zet ik mij in voor alle zwangeren in Nederland om de zorg rond zwangerschap en bevalling te verbeteren.

Werken bij de Patiëntenfederatie is voor mij, behalve gezellig en leerzaam, ook werken aan een betere gezondheidszorg waar de patiënt écht centraal staat.