Steun onze actie en #stopdepillenchaos

Over ons

Patiëntenfederatie Nederland maakt zich sterk voor alle mensen die zorg nodig hebben, nu of in de toekomst. Wij geven patiënten een stem: in de spreekkamer, in de politiek, bij de zorgverzekeraar en in het nieuws.

  • Home
  • Steun onze actie en #stopdepillenchaos

Steun de actie #stopdepillenchaos

36105 stemmen tegen de pillenchaos
36106 stemmen tegen de pillenchaos

Bedankt voor je deelname!

Deel onze actie met uw vrienden en familie via social media.
Ja, ik vind ook dat er een eind moet komen aan de chaos rondom medicijnen
  
 

Doe mee!

Met jouw steun maken we een vuist naar de hele keten. Van grondstofleverancier, via fabrikant en groothandel tot de apotheek. 

Dagelijks horen we in het nieuws verhalen over medicijnen. Of ze zijn te duur, of ze zijn vervuild, of ze zijn er niet. Uit onderzoek weten we dat 1 op de 2 personen bij de apotheek te horen krijgt dat zijn medicijn er niet is. Soms komt het een dag later, soms na een week en soms helemaal niet. In Nederland zijn meer dan 11 miljoen mensen afhankelijk van hun medicijnen. Het maakt voor hen niet uit waarom een medicijn er niet is. Maar dat het er niet is kan het verschil betekenen tussen beter worden of ziek.

Als een medicijn er niet is wijzen fabrikanten, groothandels, apothekers en zorgverzekeraars naar elkaar. Niemand voelt zich verantwoordelijk. En patiënten staan in de kou. #Stopdepillenchaos is een oproep aan al deze partijen. Wij vinden dat zij zich allemaal verantwoordelijk moeten voelen én tonen voor het voldoende leveren van de juiste medicijnen. En dat zij dit doen tegen een redelijke prijs.

Wie moet wat doen?

Lees in ons manifest wat elke partij moet doen om een einde te maken aan de pillenchaos 

 Achtergrond

 

 

 

Frans en Tineke vertellen hun verhaal bij EenVandaag.

 

Bekijk hier ons manifest (pdf) >>

pillen chaos manifest