Artikelen

25 jaar

In 2018 bestond de Patiëntenfederatie 25 jaar en we vierden dat met een congres, taart voor de leden, een digitale tijdlijn en tal van andere activiteiten!

  • Home

25 jaar

De Patiëntenfederatie is eind 1992 opgericht. We vierden dit gedurende het hele jaar 2018. Terugkijkend over die meer dan 25 jaar is er veel veranderd; we zijn een niet meer weg te denken partij geworden in de gezondheidszorg.

25jaar banner300x250De ervaringsdeskundigheid van de patiënt doet ertoe. Wij en vooral patiënten zelf denken mee over bijvoorbeeld kwaliteit (o.a. richtlijnen), veranderingen en vernieuwingen in de zorg en wetenschappelijk onderzoek. 

> Bekijk hier onze tijdlijn

Opvallend is dat onze thema’s niet wezenlijk zijn veranderd. Kwaliteit, Keuze en Kosten (toegang) waren én zijn nog steeds hoofdthema’s. Met de klant én voor de klant, die we tegenwoordig weer gewoon patiënt noemen. Inbreng van patiënten is het fundament van ons werk én moet ook de basis zijn van de zorgverlening.

Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank