Volgens ons

Chronisch ziek en werk

Mensen die chronisch ziek kunnen moeite hebben om aan het werk te komen of blijven. Wij willen dat daar verandering in komt. We vinden het belangrijk dat mensen met een chronische ziekte zo lang mogelijk aan het werk kunnen blijven.

Volgens ons

Uit onderzoek blijkt dat mensen met een chronische ziekte of beperking minder vaak een betaalde baan hebben dan mensen die gezond zijn. Patiëntenfederatie Nederland wil dat daar verandering in komt. We vinden het belangrijk dat mensen met een chronische ziekte zo lang mogelijk aan het werk kunnen blijven.

Werkgevers aan het woord in magazine ‘Meer wegen naar werk’

‘De winkel blijft professioneel’. ‘Als afdeling waren we wel een beetje verrast’. ‘Talenten die een enorme meerwaarde hebben’. Dit zijn uitspraken van werkgevers die in het magazine ‘Meer wegen naar werk’ vertellen hoe en waarom zij ruimte maken voor werknemers met een beperking. De makers van het magazine hopen met het magazine andere werkgevers en HR-professionals over de streep te trekken ook werknemers met een beperking in dienst te nemen.

DeVrolijkeBoekenwurmKLDe verhalen in het magazine zijn geschreven door mensen die uit eigen ervaring weten hoe het is om te moeten knokken voor een plek op de arbeidsmarkt. Eén van hen: “Ik heb met hart en ziel meegewerkt aan dit magazine omdat met een beperking nog veel te ver van de arbeidsmarkt staan.”

De verhalen in ‘Meer wegen naar werk’ laten zien dat werknemers met een beperking waardevolle werknemers zijn. De interviews laten ook zien dat ruimte maken voor werknemers met een beperking een bewuste keuze is. De werkgevers die in dit magazine aan het woord komen, hebben stuk voor stuk weloverwogen binnen hun bedrijf of organisatie ruimte gemaakt voor mensen met een beperking.

En bovenal laten de verhalen in dit magazine zien dat werknemers met een beperking gemotiveerde en getalenteerde werknemers zijn. Zoals Janneke, de enthousiaste gastvrouw bij Brasserie so Nice. Of Marc, de gemotiveerde chauffeur bij de Groene Taxi. En Connor en Eveline, verkoopmedewerkers bij kinderboekhandel De Vrolijke boekenwurm.

> Bekijk hier het magazine 'Meer wegen naar werk'

> Wilt u meer exemplaren ontvangen, stuur dan een verzoek naar

Belangrijke rol patiëntorganisaties

Er is veel behoefte aan goede informatie en ondersteuning. Patiëntenorganisaties spelen daar een belangrijke rol in. Zij hebben kennis en expertise op het gebied van mensen met een chronische ziekte en/of (lichamelijke) beperking. Hiermee kunnen zij ze tools en handvatten ontwikkelen die maximaal aansluiten bij de behoeften van werknemers met een chronische aandoening.

Wat doet Patiëntenfederatie Nederland?

  • Wij verzamelen ervaringen. Deze geven wij bijvoorbeeld uit in praktijkboekjes.
  • Wij doen onderzoek. Om zo bijvoorbeeld inzichtelijk te maken waar behoefte aan is. De resultaten maken wij onder andere kenbaar bij beleidsmakers en politici.
  • Wij werken aan tools en handvatten.

Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank