eTeam

Digitale zorg

Allerlei digitale hulpmiddelen (zoals e-mail, apps en websites) kunnen u ondersteunen als u zorg nodig heeft. Met digitale zorg bent u actief betrokken bij uw gezondheid en behandeling. Ontdek hier meer over digitale zorg.

eTeam

Tijdens de eHealthweek 2017 vloggen 5 patiënten over digitale zorg. Wat is het en hoe werkt het? Zij bezoeken evenementen, proberen digitale zorg uit en vertellen wat zij er van vinden.

Steeds meer ziekenhuizen en dokters bieden digitale zorg aan, maar nog lang niet allemaal. Daarnaast zijn patiënten zich vaak niet bewust van wat er allemaal mogelijk is. Jammer, want digitale zorg kan veel voor mensen betekenen. Gemak bijvoorbeeld. Omdat ze niet meer voor elk contact met hun arts de deur uit hoeven. Of rust, omdat ze mee kunnen kijken met wat een arts in hun dossier schrijft. Of plezier, omdat ze op hun smartphone kunnen zien dat hun conditie vooruit gaat. Patiëntenfederatie Nederland vindt het belangrijk dat digitale zorg beschikbaar komt voor iedereen die er gebruik van wil maken.


eteam


Het eTeam van Patiëntenfederatie Nederland is opgezet om mensen bewust te maken van digitale zorg. Onze vloggers laten zien wat de mogelijkheden zijn en praten ook over wat zij belangrijk vinden aan digitale zorg.

Meer weten over digitale zorg? Kijk op www.digitalezorggids.nl
Meer weten over de eHealthweek? Kijk op www.ehealthweek.net

En volg ons op Facebook

 

De vloggers

 

De videos

Vlog 2 Carine, 06/02/2017 -- In de laatste vlog van ons eTeam ontmoet Carine een zorgrobot en een robotzeehond. “Het is helemaal niet mechanisch. Robotica en virtual reality kunnen juist menselijkheid brengen in het leven van een patiënt.”

 

Vlog 2 Lydia, 03/02/2017 -- Lydia laat zien dat het met digitale zorg leuk is om met je gezondheid bezig te zijn. Door apps en devices te koppelen kun je centraal je sportieve acties bijhouden. Als extra motivatie kun je met Healthcoin waardepunten sparen.

 

Vlog 2 Rien, 02/02/2017 -- Rien had 'een zeer geslaagde dag' bij Zorg&ICT en zag hoe virtuele omgevingen steeds belangrijker worden. Een stukje thuis voor zieke kinderen of een VR-omgeving voor alle zintuigen die helpt met herinneren.

 

Vlog 2 Marloes, 31/01/2017 -- Onze vlogger Marloes had er plezier in tijdens de eHealthweek. Super enthousiast vlogt ze over drie digitale zorg producten: VRiendje, de GroeiApp en Healthcoin. Kijk met haar mee!

 

Vlog Rien, 29/01/2017 -- Rien is 71 maar nooit te oud om te leren. In deze vlog laat hij zich verrassen door digitale zorg. Rien test o.a. een VR-bril en een patiëntenportaal. Jammer dat het portaal geen landelijke online omgeving is, vindt Rien: “Huppakee, iedereen een online dossier!”

 

Vlog 2 Ben, 27/01/2017 -- Ben gaat deze keer naar Focuscura, die zich veel met digitale zorg bezighoudt. Mooi om te zien wat er allemaal al mogelijk is en welke ontwikkelingen er aan komen. Ben heeft wel een kanttekening: "Voor de koppeling tussen de systemen ligt er nog een flinke uitdaging."

 

Vlog Marloes, 26/01/2017 -- Marloes probeert verschillende vormen van digitale zorg uit. Op het eind komt ze tot een belangrijke conclusie: "Aan alle appmakers: koppel de apps! Als je ze koppelt met mijn specialist dan ga ik ze gebruiken. Maar anders waarschijnlijk niet."

 

Vlog Ben, 25/01/2017 -- Ben gaat kijken bij de Zorginnovatiewinkel. "Ik heb een aantal interessante toepassingen gezien in de digitale zorg voor ouderen en de ontwikkelingen gaan steeds sneller." Ben wijst wel op het gebruiksgemak. "Er mag best meer naar de gebruiksvriendelijkheid worden gekeken, vooral voor de oudere gebruikers."

 

Vlog Carine, 23/01/2017 -- Carine ziet wel wat in een online zorgdossier. “Als je in een ander of buitenlands ziekenhuis komt, dan kan je daar je medische achtergrond laten zien.” Zij roept zorgverleners op medische dossiers veilig online toegankelijk te maken. “Niet elk ziekenhuis doet dit en dat is jammer.”

 

Vlog Lydia, 22/01/2017 -- Zelf bloedwaarden meten en die met een app naar je arts sturen. Het kan! Vlogger Lydia ontdekte gisteren apps voor diabetespatiënten. Zij roept andere patiënten op actief op zoek te gaan naar digitale zorg. “Het is leuk, praktisch en tijdbesparend.”

 

Introductievlog, 10/01/2017

 

 

Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank