Ervaringen

Eerste terhandstellingsgesprek

Als u een nieuw medicijn voorgeschreven krijgt, dan heeft u een eerste terhandstellingsgesprek. Dit is onderdeel van de eerste uitgifte van medicijnen.

Ervaringen

Meldactie Eerste uitgifte van medicijnen

In maart en april 2014 konden patiënten hun ervaring melden met het ontvangen van een nieuw medicijn van de apotheek. Het eerste terhandstellingsgesprek is hier een belangrijk onderdeel van. Aan de meldactie 'Eerste uitgifte van medicijnen' deden zo’n negenduizenden mensen mee.

Apothekers geven te weinig informatie

Uit de meldactie blijkt dat apothekers patiënten te weinig mondelinge informatie geven bij de uitgifte van nieuwe medicijnen. Meer dan de helft van de mensen die in 2013 en 2014 een nieuw medicijn kregen, hadden geen of geen volledig gesprek over de werking, bijwerkingen en het medicatieoverzicht.  Ook begrepen verschillende deelnemers de rekening niet en konden ze het bedrag dat in rekening was gebracht voor het eerste terhandstellingsgesprek niet terug vinden op de rekening.

Naar 'Tips' >>

 

Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank