De feiten

Gezond op vakantie

U wilt graag onbezorgd en gezond van uw vakantie genieten. In dit thema leest u hoe u zich goed voorbereidt en verzekert. En wat u kunt doen als u tijdens uw vakantie toch ziek wordt.

De feiten

• Van de Nederlandse vakantiegangers is ruim een derde weleens ziek geweest op vakantie, zo blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Gezond op reis.

Klembord• De meest voorkomende vakantiekwaal is reizigersdiarree. Reizigers lopen dit het vaakst op in Egypte, op de tweede plaats komt India en Thailand staat op drie.

• Op vakantie ziek worden geeft 44% van alle Nederlanders meer zorgen dan thuis ziek worden. Eén op de drie stelt een bezoek aan de dokter liever uit tot de terugkeer in Nederland, blijkt uit onderzoek.

75% van de Nederlanders sluit een reisverzekering af. Bij een korte trip regelt maar 52% zo’n verzekering.

• In Europa twijfelt 44% van de Nederlanders of het veilig is om het water uit de kraan te drinken. Buiten Europa twijfelt 69% over de veiligheid van dit water. In West-Europa kunt u kraanwater overal veilig drinken.

Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank