Volgens ons

Gezonde leefstijl

Wilt u ook een gezonde leefstijl? Hier leest u wat een gezonde leefstijl precies is en krijgt u tips over hoe u gezonder kunt leven.

Volgens ons

Een gezonde leefstijl is belangrijk. Door gezond te leven, komt u lekkerder in uw vel te zitten. Maar beter voor uzelf zorgen, is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Ondanks dat mensen ermee aan de slag gaan, lukt het niet altijd om de leefstijl aan te passen. Soms komt dit door een aandoening of privéomstandigheden.

Wachtkamerfilmpje over afvallen met hulp

Wilt u serieus afvallen? Vraag de huisarts om een doorverwijzing naar een leefstijlcoach. Die kan u helpen gezonder te gaan leven. De leefstijlcoach kan onder bepaalde voorwaarden worden vergoed vanuit de basisverzekering en de hulp gaat niet ten koste van het eigen risico. Maar dan moet er wel sprake zijn van echt overgewicht en de wil om af te vallen.


 

Meer aandacht voor gezonde leefstijl

Zoals uit onze meldactie blijkt: tijdens een consult wordt bij de huisarts weinig gesproken over de verschillende aspecten van gezond leven. Maar hieruit blijkt ook dat de behoefte hieraan bij patiënten laag is. Wij denken dat het voor veel mensen onbekend is dat de huisarts een ondersteunende rol kan spelen bij het veranderen van de leefstijl. Wij vinden het een goede zaak als er meer aandacht komt voor een gezonde leefstijl. Mensen die advies en/of informatie krijgen van de huisarts gaan hier over het algemeen mee aan de slag, zo blijkt uit onze meldactie. Bij de huisarts kan er daarom bijvoorbeeld meer aandacht aan besteed worden. De huisarts kan het ter sprake brengen, maar u kunt dit natuurlijk ook zelf doen. Daarnaast willen we mensen handvatten bieden om zelf aan de slag te gaan met het veranderen van hun leefstijl.

Wat wij doen?


En met deze kaart als basis hebben we een wachtkamerfilmpje gemaakt 'Gezond leven, u kunt het ook':

Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank