Informatiemiddelen

Help fouten voorkomen

In de zorg is elke fout er een te veel. Zorgverleners letten daar op. Als patiënt kunt u ook een rol spelen bij het voorkomen van fouten. Door een goede voorbereiding. Als extra paar ogen en oren tijdens de behandeling. En door uw zorgverlener alles te zeggen dat u wilt. Zeker als u merkt dat iets bijna fout gaat . U staat niet alleen. Lees hier ervaringen van anderen, praktische informatie en handige tips.

Informatiemiddelen

Om patiënten te helpen bij het voorkomen van fouten ontwikkelt Patientenfederatie Nederland al jaren diverse informatiekaarten en video’s voor wachtkamerschermen. Deze zijn inmiddels al te vinden in honderden ziekenhuizen, huisartspraktijken en apothekers.

De onderwerpen zijn divers. Tips om het verspreiden van ziektes te voorkomen, om samen te beslissen met een arts of om meer regie te voeren over een behandeling. Een volledig overzicht vindt u via onderstaande links.  

Alle informatiemiddelen zijn gratis te downloaden op onze website.

> Informatiekaarten

> Wachtkamerschermen

> e-book Help fouten voorkomen

Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank