Ervaringen

Inzage in uw medisch dossier

Behandelaars – artsen, fysiotherapeuten, verpleegkundigen, tandartsen - leggen in een medisch dossier allemaal gegevens over hun patiënten vast. Bij elkaar vormen deze gegevens een beschrijving van het verloop van een behandeling. U heeft het recht op inzage in uw dossier. Maar wat staat er in een medisch dossier en hoe kunt u een verzoek tot inzage indienen?

Ervaringen

‘Het is mijn dossier’
Mevrouw Visser – Westdijk moest de nodige moeite doen om inzage in haar medisch dossier te krijgen. Ze vertelt hierover in het filmpje.

Meer ervaringen

Nicolette: “Op dit moment is het lastig om inzicht te krijgen in je gegevens. Met een persoonlijke gezondheidsomgeving die voldoet aan MedMij heb je al je gegevens handig op één plaats. Bovendien heb ik in korte tijd wel tien verschillende artsen gehad. Als MedMij er was geweest, dan had ik niet elke keer opnieuw mijn verhaal hoeven vertellen. Verder zou ik het ook fijn vinden als ik de gegevens van mijn bloedsuikerspiegel naar zo’n online omgeving kon sturen. Het zou mij een hoop werk schelen.”

Geert Jan: “Af en toe loop ik tegen zaken aan waarbij zo’n omgeving een uitkomst zou zijn. De meeste behandelaars ken ik inmiddels goed en zij zijn goed op de hoogte. Maar omdat mijn geheugen me wel eens in de steek laat, is het handig als de fysiotherapeut het verslag van mijn bezoek aan het ziekenhuis ook kan lezen. Dat zou door de MedMij-standaard kunnen.”

Wilma: “Door mijn kwalen moet ik naar diverse ziekenhuizen en artsen. Via mijn persoonlijke gezondheidsomgeving kan ik nu zelf aan andere artsen laten zien wat er in Nijmegen is gedaan. Ik hoef niet meer alles uit te leggen, dat geeft mij een rustig gevoel. Ik hoef niet meer na te denken of ik alles wel heb verteld: het staat gewoon in mijn omgeving.”

Lees meer ervaringen van patiënten op de website van MedMij >

 

Naar 'Tips' >>

Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank