Handig

Medicatiebeoordeling

Als u verschillende medicijnen gebruikt, kunt u last van bijwerkingen krijgen. Het is daarom nuttig om uw medicijnen met uw huisarts en apotheker onder de loep te nemen. Dat kan met een medicatiebeoordeling.

Handig

Het regelmatig beoordelen van het medicatiegebruik is een goede zaak. Wij vinden dat bij zowel de huisarts, de apotheek als de medisch specialist het medicijngebruik te weinig onderwerp van gesprek is. Het bespreken van het medicijngebruik kan flink verbeteren.

Patiënten betrekken

Wij willen daarom dat het gesprek niet alleen óver u als patiënt moet gaan, maar dat u er ook bij wordt betrokken. Dus dat het gesprek mét u wordt gevoerd en dat u dat als patiënt ook zelf kunt aankaarten.

Wat doen wij?

Hieronder staan informatiekaarten met tips over de medicatiebeoordeling:

> Kijk hiervoor ook op de site van de KNMP

> Help uzelf. Wees duidelijk tegen uw apotheker. Folder met tips over uw contact met de apotheker en welke rechten en plichten daarbij aan bod kunnen komen.

Nationale Zorgnummer

Heeft u een vraag of klacht over de medicatiebeoordeling? Neem dan contact op met het Nationale Zorgnummer via telefoonnummer 0900 2356780 (€ 0,20 per gesprek) of e-mail.

Meldpunten

Bekijk ervaringen van andere medicijngebruikers. Ook uw ervaring met medicijnen is waardevol voor anderen! Laat uw ervaring achter op:

Naar 'Volgens Ons' >>

Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank