Patiëntcadeau

Patiëntcadeau

De Patiëntenfederatie koppelde voor deze actie alle Kamerleden met een portefeuille zorg aan patiënten met een chronische aandoening. Komend jaar houden de Kamerleden en hun patiënten contact. Ze gaan ervaringen uitwisselen, wat helpt om het beleid beter af te stemmen op de wensen van de patiënten.

Wat en hoe

Kamerleden bedenken wetten en regels waar veel mensen mee te maken hebben. Daarbij is het handig dat de Kamerleden in het oog houden wat de effecten van wetgeving op patiënten is. Daarom bedacht Patiëntenfederatie Nederland het Patiëntcadeau. We koppelden voor deze actie alle Kamerleden met een portefeuille zorg aan patiënten met een chronische aandoening. Deze patiënten zijn aangesloten bij verschillende lid-organisaties van Patiëntenfederatie Nederland. Denk daarbij aan het Longfonds en Nierpatiënten Vereniging Nederland.

Op woensdag 19 april was de aftrap van het Patiëntcadeau in Dudok, Den Haag. Zeven Kamerleden maakten kennis met ‘hun’ patiënten. Het ging om Lilian Marijnissen (SP), Corinne Ellemeet (GroenLinks), Mona Keijzer en Anne Kuik (CDA), Kees van der Staaij (SGP), Henk Nijboer (PvdA) en Carla Dik-Faber (ChristenUnie).* De Kamerleden kregen op de feestelijke bijeenkomst ook een levensgrote foto van hun patiënt voor op hun werkkamer. Ook bespraken de Kamerleden met hun patiënt op welke wijze ze contact zullen houden en hoe ze kunnen samenwerken.

Komend jaar houden de Kamerleden en hun patiënten contact. Ze gaan ervaringen uitwisselen, wat helpt om het beleid beter af te stemmen op de wensen van de patiënten. Alle patiënten hebben hun eigen knelpunten waar ze de aandacht op willen vestigen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van ervaringsdeskundigheid in de zorg, bureaucreatie en de stapeling van zorgkosten voor chronisch zieken.

Lees op het tabblad ‘Actueel’ het laatste nieuws over het Patiëntcadeau.

*Na deze bijeenkomst hebben 50Plus en D66 ook kennisgemaakt met een patiënt.

Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank