Patiëntcadeau / Kennercadeau

De Patiëntenfederatie koppelde in 2017 voor de actie Patiëntcadeau Kamerleden met een portefeuille zorg aan patiënten met een chronische aandoening. Door het uitwisselen van ervaringen, kunnen Kamerleden het beleid beter afstemmen op de wensen van de patiënten. In 2018 heeft dit een vervolg gekregen op lokaal niveau: actie Kennercadeau, waarbij wethouders worden gekoppeld aan een patiënt.

2017: actie Patiëntcadeau

In de nieuwsbrief over de actie Patiëntcadeau van Patiëntenfederatie Nederland leest u informatie over de voortgang van de actie, de ervaringen van patiënten met hun Kamerlid en alles daaromheen.

Patiëntcadeau - 6 maart 2018 >>

In deze nieuwsbrief een aantal wijzigingen van Kamerleden (CDA, PvdA en SP) waardoor ook hun Patiëntcadeau bij een nieuw Kamerlid kwam. Roos, als #patiëntcadeau gekoppeld aan Corinne Ellemeet van GroenLinks, liep een hele dag mee met Corinne in de Tweede Kamer. Daarnaast vertellen Collin en Dick over hun ervaringen op gemeentelijk niveau. Dit als de opmaat naar verbreding van de actie Patiëntcadeau naar gemeenten.

Patiëntcadeau - 5 oktober 2017 >>

In deze nieuwsbrief treft u onder meer het verhaal van Anjo over het werken tijdens en na haar behandelingen tegen borstkanker. En wat de overheid zou kunnen doen om hervatting van werk te versoepelen. Ook Wim aan het woord die samen met Henk Nijboer pleit voor betaalbare medicijnen. Tot slot een selectie van media waarin Patiëntcadeau werd vermeld.

Patiëntcadeau - 23 juni 2017 >>

Kamerleden van CDA, D66, GroenLinks, SP, PvdA, ChristenUnie, SGP, 50plus en Denk hebben inmiddels een patiënt in ontvangst genomen of contact met “hun” patiënt gehad. In deze nieuwsbrief treft u onder meer een column aan van Lies die uitlegt hoe zij de actie beleeft. En interviews met Anja en Roos over hun ervaringen met de actie. Ook hebben we beelden van het bezoek van Kees van der Staaij aan zijn Nijmeegse cadeau Dick.

Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank