Handig

Patiëntgeheim

Met het Patiëntgeheim wil de Patiëntenfederatie regelen dat gegevens die in een persoonlijke gezondheidsomgeving staan, goed beschermd zijn. We willen dat mensen zich bewust zijn van hun recht om geen gegevens te verstrekken en dat er risico’s zijn bij het delen van gegevens.

Handig

Meer informatie over persoonlijke gezondheidsomgevingen

Nationale Zorgnummer
Bij het Nationale Zorgnummer krijgen onze medewerkers regelmatig vragen over het uitwisselen van informatie en het geven van toestemming. Heeft u een vraag of klacht Of wilt u een ervaring delen? Neem dan contact op met het Nationale Zorgnummer via telefoonnummer 0900 2356780 (€ 0,20 per gesprek) of  het contactformulier. Alle ervaringen bij elkaar worden gebruikt in de acties richting de politiek om het Patiëntgeheim wettelijk vastgelegd te krijgen. 

Autoriteit Persoonsgegevens
De Autoriteit Persoonsgegevens houdt toezicht op de Privacywet. U kunt een klacht indienen op de site Er is ook een telefonisch spreekuur. Hier kan een wachttijd zijn van 10 minuten of langer. Telefoonnummer 088 - 1805 250 (op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur).

Ombudsman
Gaat het mis tussen u en de overheid, dan kunt u terecht bij de Nationale Ombudsman. Voor vragen of klachten kunt u terecht op www.nationaleombudsman.nl of bel 0800-33 55 555 (op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur).

Zorgbelang Nederland
Hier vindt u alle gegevens van een zorgbelangorganisatie bij u in de buurt. Deze organisaties hebben een Adviespunt waar u terecht kunt voor steun en advies.

 

 

Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank