Volgens ons

Persoonlijke gezondheidsomgeving

Een persoonlijke gezondheidsomgeving met al uw medisch gegevens, in Australië hebben patiënten het al. Ook in Nederland moet iedereen dat kunnen krijgen, vindt Patiëntenfederatie Nederland. Lees hier wat het is en welke voordelen het u biedt. 

Volgens ons

Ons standpunt

Patiëntenfederatie Nederland vindt persoonlijke gezondheidsomgevingen onmisbaar voor patiënten én gezonde mensen. Wij willen daarom dat in 2020 iedere Nederlander die dat wil een persoonlijke gezondheidsomgeving heeft.

Regisseur van uw eigen zorg

Als het aan ons ligt, krijgt u altijd de mogelijkheid om regisseur te zijn van uw eigen zorg en behandeling. U bent dan niet langer uitsluitend afhankelijk van zorgverleners voor de toegang tot uw eigen medische gegevens. Een persoonlijke gezondheidsomgeving stelt u in staat om geïnformeerd en betrokken te zijn bij zorgprocessen. Wij zien een persoonlijke gezondheidsomgeving als een middel om u meer zelfregie te kunnen geven.

MedMij: een betrouwbare keuze

Patiëntenfederatie Nederland werkt er daarom hard aan mensen toegang te geven tot hun gezondheidsgegevens in persoonlijke gezondheidsomgevingen. Zodat zij zelf een volledig en levenslang overzicht op kunnen bouwen. Daarom hebben wij een visie geschreven over hoe de ideale persoonlijke gezondheidsomgeving (toen nog: PGD) eruit zou moeten zien. Om diverse spelers uit het zorgveld te helpen bij het ontwikkelen van  persoonlijke gezondheidsomgevingen werken wij met diversie partijen aan de ontwikkeling van MedMij. Dit wordt een set aan eisen, standaarden en afspraken voor persoonlijke gezondheidsomgevingen. Persoonlijke gezondheidsomgevingen die straks voldoen aan MedMij kunnen informatie uitwisselen, zijn veilig, voor iedereen betaalbaar en toetsbaar op kwaliteit. Er zijn al een aantal persoonlijke gezondsomgevingen die aan MedMij voldoen. MedMij staat voor een betrouwbare keuze. Kijk voor meer informatie op de website van MedMij.

> Op zoek naar een persoonlijke gezondheidsomgeving? Start hier de PGO-keuzehulp

Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank