Handig

Verpleging en verzorging thuis

U  merkt dat het thuis niet meer alleen lukt. Dat u bijvoorbeeld problemen heeft met douchen. Of dat u het lastig vindt om uw medicijnen op het juiste moment in te nemen. In zulke gevallen kan verpleging en verzorging thuis een oplossing voor u zijn. Verpleging en verzorging thuis wordt ook wel wijkverpleging genoemd.

Handig

Kwaliteitskader wijkverpleging voor cliënten en professionals
Het Kwaliteitskader wijkverpleging beschrijft wat cliënten, zorgkantoren en professionals mogen verwachten van de verpleging en verzorging thuis. Er is ook een versie voor zorgverleners en voor cliënten. Hierin leest u welke kwaliteit zorg u mag verwachten.

 

Nationale Zorgnummer
Heeft u een vraag of klacht over verpleging en verzorging thuis? Neem dan contact op met het Nationale Zorgnummer via telefoonnummer 0900 2356780 (€ 0,20 per gesprek) of e-mail.

 

Informatiekaarten
In onze Informatiekaarten vindt u tips voor patiënten. Bijvoorbeeld tips voor het aanvragen van verpleging en verzorging thuis.

Download de Informatiekaart Uw route naar zorg thuis (pdf) 
Download de Informatiekaart: Zorg thuis, wat vindt u belangrijk (pdf)

 

PGB
Per Saldo is de belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget. Op hun site vindt u meer ifnormatie over het gebruiken van een PGB bij zorg thuis.

 

 

Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank