Tips

Verpleging en verzorging thuis

U  merkt dat het thuis niet meer alleen lukt. Dat u bijvoorbeeld problemen heeft met douchen. Of dat u het lastig vindt om uw medicijnen op het juiste moment in te nemen. In zulke gevallen kan verpleging en verzorging thuis een oplossing voor u zijn. Verpleging en verzorging thuis wordt ook wel wijkverpleging genoemd.

Tips

Waar kunt u informatie vinden over het regelen van verpleging en verzorging thuis? Hier onze tips:


1. Keuze-informatie verpleging en verzorging thuis


Speciaal voor de mensen die behoefte hebben aan verpleging en verzorging thuis, heeft Patiëntenfederatie Nederland een pakket met keuze-informatie gemaakt. Dit pakket bestaat uit onder meer de volgende informatie:

Uw route naar verpleging en verzorging thuis (pdf)
Merkt u dat u meer moeite krijgt om elke dag voor uzelf te zorgen? In de folder ‘Uw route naar verpleging en verzorging thuis’ leest u de zes stappen die u kunt zetten om de hulp te krijgen die u nodig heeft.
Er is ook een printbare versie (pdf, 278kB)>>


Zorg thuis-wat vindt u belangrijk? (pdf)
Heeft u binnenkort het eerste gesprek met een wijkverpleegkundige? Deze folder helpt u met de voorbereiding van dat gesprek. Ook kunt u lezen wat u daarna moet doen.
Er is ook een printbare versie (pdf, 935kB)>>Keuzehulp Verpleging en verzorging thuis

Bent u op zoek naar verpleging en verzorging thuis, maar weet u niet welke aanbieders in uw regio beschikbaar zijn? Ga dan naar de vergelijkingshulp ‘Verpleging en verzorging thuis’ op ZorgkaartNederland. Als u in deze vergelijkingshulp uw postcode invult, dan krijgt u een overzicht van de aanbieders die in uw regio actief zijn. Ook ziet u wat de ervaringen van mensen met thuiszorgorganisaties is. U vindt de keuzehulp verpleging en verzorging thuis hier >>

 

2. Mijnkwaliteitvanleven.nl

Mijnkwaliteitvanleven.nl is een landelijk initiatief dat laat zien waar goede zorg om draait. Door twee keer per jaar de online vragenlijst in te vullen, brengt u in beeld wat voor u belangrijk is. De vragen gaan over uw persoonlijke situatie, uw mogelijkheden en beperkingen. Hoe u uw gezondheid ervaart en hoe u de zorg en leefomgeving waardeert. Na het invullen van de vragenlijst ontvangt u een persoonlijk overzicht. Hiermee heeft u helder in beeld wat goed gaat en wat beter kan. Ook maakt het duidelijk over welke hulp en ondersteuning u tevreden bent en wat u juist nodig heeft. Dit helpt u om goed voorbereid om in gesprek te gaan met uw familie, zorgverlener of de gemeente. Doet u mee?

 

3. Wachtkamerfilmpje 

In onze reeks wachtkamerfilmpjes hebben we er ook één gemaakt over Zorg thuis. Bekijk hier meer informatie >>

 

4. Wat u van verpleging en verzorging thuis mag verwachten

Als u zorg van verpleging en verzorging thuis krijgt, heeft u bepaalde verwachtingen. Bijvoorbeeld dat de verpleging en verzorging iedere dag rond dezelfde tijd helpt met uw kousen. En dat de verpleging en verzorging een passende opleiding heeft gevolgd. Maar wat is met zorgkantoren, professionals en cliënten afgesproken wat de kwaliteit is? Het Kwaliteitskader wijkverpleging beschrijft dat. Er is ook een vertaling voor zorgverleners en voor cliënten.

 

Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank