Handig

Ziekenhuis kiezen

“Ik wil naar het beste ziekenhuis", zeggen patiënten soms als zij naar het ziekenhuis moeten. Maar het beste ziekenhuis bestaat vaak niet. Meestal zijn er meerdere ziekenhuizen die dezelfde soort zorg leveren. Daarnaast vindt iedere patiënt andere dingen belangrijk. Lees hier hoe u ziekenhuis kiest dat bij u past.

 

Handig

Nationale Zorgnummer

Heeft u een vraag over het kiezen van een ziekenhuis? Neem dan contact op met het Nationale Zorgnummer via telefoonnummer 0900 2356780 (€ 0,20 per gesprek) of via e-mail. Bij het Nationale Zorgnummer kunt u ook terecht voor andere vragen over de zorg.

ZorgkaartNederland.nl

Op ZorgkaartNederland vindt u ervaringen en waarderingen van patiënten voor ziekenhuizen, zorgorganisaties en zorgverleners. U leest waarom patiënten een ziekenhuis of dokter waarderen. Zo kunt u beter kiezen!

Keuzehulpen

Ook vindt u op ZorgkaartNederland keuzehulpen voor verschillende aandoeningen. Hiermee kunt u per aandoening zoeken naar een ziekenhuis of zelfstandige kliniek die het beste bij uw wensen past. Een keuzehulp combineert wensen van patiënten met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen en zelfstandige klinieken. Op basis van uw woonplaats, reisafstand en criteria die voor u belangrijk zijn, krijgt u een duidelijk overzicht van alle ziekenhuizen en klinieken, zodat u weet wat u kunt verwachten. En wat de verschillen tussen ziekenhuizen zijn.

Kiesbeter.nl

Kiesbeter.nl is een site van de overheid. U vindt er informatie over kwaliteit en wachttijden. Per ziekenhuis kunt u een aandoening aanklikken. Daar staat dan bijvoorbeeld hoe vaak een operatie per jaar in dat ziekenhuis wordt verricht, hoe snel u een uitslag krijgt e.d. Deze informatie leveren ziekenhuizen aan. Ook vindt u scores van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Kwaliteitsvenster

Het Kwaliteitsvenster laat de kwaliteit van een zorginstelling zien op tien onderwerpen.

keuzehulp banner marloes

 

Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank