Artikelen

Zorgverzekering kiezen

In november en december is het weer tijd om na te denken over de volgende vraag: word ik beter van een andere zorgverzekering? Waarom? Dat leest u in dit themadossier. Ook vindt u hier alle informatie om een weloverwogen keuze te maken.

  • Home

Ervaringen

Verzekerden ervaren steeds vaker dat het nodig is om goed te kijken wat hun polis wel en niet vergoed. Ieder jaar weer. Als u alleen naar de laagste premie kijkt, kunt u voor extra kosten komen te staan.

Niet alles werd vergoed

Inge moest een sterilisatie ondergaan. Deze behandeling zat in haar polis en het ziekenhuis had een contract met haar zorgverzekering. Toch kreeg ze een rekening van 1500 euro, omdat haar specialist geen contract had met haar verzekeraar.

 

Bewust kiezen

Sandra en Peter kiezen ieder jaar heel bewust voor een zorgverzekering die bij hen past.

‘Ik kijk niet alleen naar de prijs, maar ook wat ik daar voor krijg’, stelt Sandra. Ze kijkt of een zorgverzekeraar afspraken heeft met ‘haar’ ziekenhuizen en of de zorg die ze nodig heeft goed in de polis zit.

 

Peter kijkt vooral naar wat hij voor zijn premie krijgt. Hij schrijft eerst op wat hij allemaal aan zorg nodig heeft, zoals fysiotherapie, brillen, gehoorapparaat … Dan kijkt hij welke zorgverzekeraar voor hem de beste is.

 

Meer ervaringen

‘Ik loop bij dezelfde KNO-arts die ik eerder heb gehad. Nu blijkt hij ineens niet meer gecontracteerd. Ik weet nog niet hoeveel ik nu moet betalen.’

‘Ik heb problemen als niet-internetter. Alle documenten van de verzekeraar zijn tegenwoordig alleen op internet beschikbaar. Als ik een nieuwe zorgverzekering moet afsluiten, kan dat alleen maar digitaal. Ik hen ze gebeld, maar zij zeggen dat ik dan maar een beroep moet doen op de buren. Ik heb van de zorgverzekeraar alleen een polisblad gehad. Ik wilde ook graag de polisvoorwaarden toegestuurd krijgen, maar daarvoor verwijzen zij naar internet.’

Lees meer ervaringen in ons boekje ‘De juiste zorgverzekering kiezen’. 

 

 

Verhalen uit de praktijk

Lees meer ervaringen in ons boekje ‘De juiste zorgverzekering kiezen’.

zorverzekering kiezen boekje

Informatiegids

keuzegidsOnze vernieuwde informatiegids helpt u begrijpen hoe alles rondom zorgverzekeringen werkt. Bekijk of download (pdf) >>

Informatiekaart

infokaart zorgv module

Deze kaart helpt u bij uw keuze. U ziet en leest hoe Nora haar zorgverzekering kiest. Alle stappen worden duidelijk beschreven.


ZorgkaartNederland

zkn logoBekijk beoordelingen over zorgverzekeraars door consumenten op ZorgkaartNederland. Lees verder >>